Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

1908: HBS 2 dankt VOC-doelman Clement

KNVB Media
KNVB Media
7 februari 2018, 14:30

Het tweede van HBS, dat in 1908 de Holdert Beker wint. - Foto: NVB Jaarboekje 1908/'09

De NVB Bekerfinale van 1908 gaat tussen HBS 2 en VOC 2. De wedstrijd, gehouden op 17 mei op het terrein van Sparta, wordt gespeeld door twee tweede teams. Weinig mensen nemen dan ook de moeite om naar de eindstrijd af te reizen.

En dat is jammer, zo concludeert De Telegraaf. “Want beiden vereenigingen speelden den geheelen wedstrijd een zeer goed 2e klasse spel.” Goed spel of niet, het wordt in ieder geval niet de wedstrijd van VOC 2-doelman Clement. Bij zowel de 1-0 als de 2-0 gaat de goalie in de fout.

Door de benen

“Als Feytes een ver schot inzendt, zal Clement stoppen, doch laat den zeer gemakkelijk te houden bal door zijn beenen rollen”, zo schrijft de krant over de 1-0. De 2-0 is al niet veel beter. “Na de hervatting van het spel is V.O.C. iets sterker, maar een doorbraak van H.B.S. is haar noodlottig, daar H.B.S. uit een zeer makkelijk voor Clement te houden bal den stand op 2-0 brengt.”

Het wordt nog erger voor de mannen van VOC, wanneer de Hagenaars ook de 3-0 nog langs de doelman werken. Kort voor het einde doet VOC nog wat terug. Breuning zet voor en ziet één van zijn medespelers het leer in het doel werken.

Statistieken

HBS 2 – VOC 2 3-1 (1-0). 1-0, 2-0, 3-0, 3-1.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen