2021: Ajax wint voor 20e keer TOTO KNVB Beker

KNVB Media
20 april 2021, 17:45
12:05

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic met de TOTO KNVB Beker - Foto: KNVB Media

De TOTO KNVB Beker is een prooi geworden voor Ajax. De Amsterdammers wonnen in De Kuip in Rotterdam met 2-1 van Vitesse. De beslissende treffer van David Neres viel in blessuretijd.

Halverwege was de stand 1-1. Na een sterk begin van Vitesse kreeg Ajax steeds meer het betere van het spel. Dit kwam tot uiting in de openingsgoal, een fraaie knal van Ryan Gravenberch. Vitesse wankelde in deze fase, maar kwam na een half uur verrassend op gelijke hoogte door een treffer van Loïs Openda.

Neres onderscheidt zich

De wedstrijd was in de tweede helft lange tijd in evenwicht. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd moest Vitesse echter met tien man verder, toen Jacob Rasmussen een directe rode kaart kreeg, na een zware overtreding op Anthony. De vervanger van de Braziliaanse aanvaller van Ajax, zijn landgenoot Neres, had niet lang nodig om zich te onderscheiden. Hij schoot zijn ploeg in blessuretijd naar de bekerwinst.

Op weg naar de finale rekende Ajax af met FC Utrecht, AZ, PSV en SC Heerenveen. Het is de 20e keer dan de TOTO KNVB Beker naar Amsterdam gaat.