Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

2015: FC Groningen wint eerste KNVB Beker

KNVB Media
KNVB Media
14 maart 2018, 18:00
10:22

Albert Rusnák bezorgde FC Groningen met twee treffers de KNVB Beker - Foto: KNVB Media

FC Groningen legt in 2015 voor het eerst in de historie beslag op de KNVB Beker. In een fantastische ambiance in de Rotterdamse Kuip beslist Albert Rusnák met twee treffers na rust de finale tegen PEC Zwolle: 2-0.

Dat de ploegen kwalitatief niet voor elkaar onder doen, is niet alleen zichtbaar op de stand op de ranglijst, maar ook op de grasmat van De Kuip. Geen van beide ploegen domineert waardoor het duel voortdurend spannend is. Grote kansen blijven voor rust echter uit.

Schroom

Na rust spelen beide ploegen de schroom van zich af. Rusnák schiet de Groningers na ongeveer een uur op voorsprong. Op aangeven van invaller Jarchinio Antonia werkt hij de bal via Joost Broerse binnen. Ruim tien minuten later staat Antonia ook aan de basis van de 2-0. Vanaf rechts legt hij de bal panklaar voor Rusnák, die dit keer met een droge knal de groene helft van De Kuip in vervoering brengt.
 
PEC Zwolle is zichtbaar aangedaan door de twee treffers en weet het FC Groningen in het laatste kwartier nauwelijks nog lastig te maken. Eén keer moet doelman Sergio Padt ingrijpen. De inzet van Stef Nijland mist echter kracht.

Volksfeest

Na het laatste fluitsignaal rennen de wisselspelers van FC Groningen en de technische staf onder aanvoering van hoofdtrainer Erwin van de Looi het veld op. Zowel op het veld als op de tribune barst een waar volksfeest los. De spelers van PEC Zwolle kijken zittend op het gras beteuterd naar het feestgedruis waarvan zij na vorig jaar zo goed weten hoe dit voelt.

Statistieken

PEC Zwolle - FC Groningen 0-2 (0-0) 63. Rusnák 0-1, 75. Rusnák 0-2

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Lam (81. Becker), Broerse (65. Sainsbury), Van Hintum, Saymak, Drost, Rienstra, Lukoki, Necid, Thomas (81. Nijland).

FC Groningen: Padt, Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet (46. Hateboer), Tibbling, Chery, Kieftenbeld, Mahi (62. Antonia), De Leeuw (86. Bacuna), Rusnák.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen