Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

2013: AZ verrast PSV in De Kuip

KNVB Media
KNVB Media
14 maart 2018, 16:00

Josi Altidore, Adam Maher en Gertjan Verbeek (vlnr) vieren het winnen van de KNVB Beker - Foto: KNVB Media

Met natte haren zit Gertjan Verbeek na de finale bij de persconferentie. Even daarvoor heeft de voltallige selectie van AZ de trainer in het bad gegooid. Het was niet vrijwillig gegaan, lacht hij. Maar wat geeft het? Voor het eerst heeft hij een tastbare prijs in handen.

PSV kan met de winst van de KNVB Beker het seizoen redden. De ploeg van Dick Advocaat was nog voor de winterstop uitgeschakeld in Europa en bleek in de competitie niet opgewassen tegen Ajax. Winst op AZ zou 2012/’13 nog wat glans geven. Binnen een kwartier staan de Eindhovenaren echter al voor een schier onmogelijke opgave. Eerst zet Adam Maher de Alkmaarders op 1-0 na een fraaie solo, waarna even later Jozy Altidore op aangeven van Viktor Elm de marge verdubbeld.

PSV vecht terug

PSV is aangeslagen, maar vecht zich steeds meer terug in de wedstrijd. Jurgen Locadia zet nog voor rust de 2-1 op het scorebord. Nadat hij eerst al de paal had geraakt, kopt hij na ruim een half uur de bal achter doelman Esteban Alvarado.
 
De tweede helft heeft de ploeg van Dick Advocaat volledig in handen. AZ wordt teruggedrongen en moet zich beperken tot tegenhouden. PSV creëert vele kansen, maar vergeet zichzelf te belonen. Dries Mertens schiet oog in oog met Esteban in het zijnet en vlak voor tijd raakt Jeremain Lens met een snoeiharde poging de paal.

Adam Maher maakte de openingstreffer voor AZ

Nat pak

Na het laatste fluitsignaal barst het feest in De Kuip voor AZ los. Het is de vierde keer dat de Alkmaarders de KNVB Beker winnen. Genoeg reden voor de selectie om hun trainer een nat pak te bezorgen.

Statistieken

AZ – PSV 2-1 (2-1) 12. Maher 1-0, 14. Altidore 2-0, 32. Locadia 2-1.
 
AZ: Esteban, Marcellis (67. M. Johansson), Reijnen, Viergever, Gi. Wijnaldum, Maher, Henriksen, Elm, Beerens, Altidore (88. A. Jóhannsson), Gudmundsson (74. Berghuis).
 
PSV: Waterman, Hutchinson, Marcelo, Bouma (80. Matavz), Willems, Van Bommel, Toivonen (68. Ge. Wijnaldum), Strootman, Lens, Locadia, Mertens (85. Depay).

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen