Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

2022: PSV verslaat Ajax in spectaculaire finale

KNVB Media
KNVB Media
17 april 2022, 20:00
5:30

PSV viert feest na de 2-1 overwinning op Ajax. - Foto: KNVB Media

PSV heeft zondag in de Rotterdamse Kuip voor de tiende keer de TOTO KNVB Beker veroverd. In een finale die boeide van de eerste tot de laatste minuut boog de ploeg van Roger Schmidt tegen Ajax een achterstand om in een 2-1 overwinning.

De Amsterdammers kwamen voor rust op een 1-0 voorsprong dankzij een schot van afstand van Ryan Gravenberch. Daarna was Brian Brobbey dicht bij de tweede treffer, terwijl Danny Makkelie de treffer van Noussair Mazraoui afkeurde na ingrijpen van de VAR vanwege buitenspel van Dusan Tadic.

Eerder al ging de treffer van PSV-spits Eran Zahavi niet door, eveneens vanwege buitenspel. Ook toen meldde de videoscheidsrechter zich bij Makkelie.

Érick Gutiérrez kopt bij de tweede paal de 1-1 binnen.

PSV keert de wedstrijd

Vroeg in de tweede helft kwamen de Eindhovenaren plots op voorsprong. Érick Gutiérrez kopte bij de tweede paal de gelijkmaker binnen na goed doorkoppen van Ibrahim Sangaré. Direct daarna schoot Cody Gakpo de 2-1 tegen touwen.

Davy Klaassen was nog trefzeker, maar ook zijn treffer keurde Makkelie af nadat de VAR de beelden had bestudeerd. Tadic raakte nog de paal.

Aan de andere kant had PSV nog goede kansen om counterend de marge te vergroten via Bruma en Yorbe Vertessen (paal).

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen