Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

2017: De eerste hoofdprijs voor Vitesse

KNVB Media
KNVB Media
14 maart 2018, 20:45
6:14

Vitesse viert feest: de eerste hoofdprijs in 125 jaar voetbal is binnen - Foto: KNVB Media

Niet eerder in zijn 125-jarige geschiedenis won Vitesse een hoofdprijs op het hoogste niveau. Het bereiken van de finale van de KNVB Beker is in 2017 dan ook een unieke kans. Heel Arnhem houdt zijn adem in op 30 april 2017. Gaat het eindelijk lukken?

Tegenstander is AZ. De Alkmaarders hebben de afgelopen jaren de prijzenkast juist aardig gevuld, maar hebben een jonge selectie die hongerig is naar succes. De kansen vooraf zijn ‘fifty-fifty’. De ploegen ontlopen elkaar kwalitatief nauwelijks en eindigen ook in de Eredivisie vlakbij elkaar. Vitesse wordt vijfde, met slechts twee punten voorsprong op nummer zes AZ.

Held van Wolfswinkel

De voor één seizoen teruggekeerde Ricky van Wolfswinkel wordt de held van de avond. In de laatste tien minuten beslist hij met twee treffers de wedstrijd. In de tachtigste minuut komt de spits bij een voorzet van Milot Rashica voor doelman Tim Krul en kopt hij de bal bij de eerste paal binnen.

Ricky van Wolfswinkel kopt de 1-0 binnen.


AZ probeert wanhopig de schade te herstellen, maar vlak voor tijd valt het doek. Van Wolfswinkel kapt Ron Vlaar uit en stuurt de bal prachtig met links naar de verre hoek. Heel Arnhem en omstreken is in extase.

Statistieken

AZ – Vitesse 0-2 (0-0). 81. Ricky van Wolfswinkel 0-1, 88. Ricky van Wolfswinkel 0-2.

AZ: Krul, Svensson, Van Eijden (83. Friday), Vlaar, Haps, Luckassen, Van Overeem (67. Seuntjens), Wuytens, Jahanbakhsh, Weghorst, Dos Santos (79. Bel Hassani).

Vitesse: Room, Leerdam (85. Diks), Kashia, Miazga, Kruiswijk, Nakamba, Foor (90. Van de Werff), Baker, Rashica, Van Wolfswinkel, Nathan (73. Tighadouini).

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen