Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Deze overwinning was helemaal voor Carlo'

KNVB Media
KNVB Media
14 februari 2020, 10:45

Feyenoordspelers en staf brachten een indrukwekkend eerbetoon aan de overleden materiaalman en ras-Feyenoorder Carlo de Leeuw. - Foto: Soccrates Images

Op een emotionele avond heeft Feyenoord zich geplaatst voor de halve finale van het TOTO KNVB Bekertoernooi. Heerenveen werd in Friesland met 1-0 verslagen. De Feyenoorders droegen de overwinning - sommigen met tranen - in hun ogen op aan de gisteren overleden materiaalman en ras-Feyenoorder Carlo de Leeuw. In de halve finale komt reuzendoder NAC naar De Kuip. FC Utrecht liet zich in Deventer niet verrassen door Go Ahead Eagles, 1-4, en mag zich gaan opmaken voor een zinderend affiche tegen Ajax thuis.

Heel Feyenoord wilde donderdagavond maar een ding: winnen voor Carlo. 's Ochtends werden spelers, staf en eigenlijk de hele Feyenoord-familie opgeschrikt door het nieuws dat materiaalman en ras-Feyenoorder Carlo de Leeuw was overleden. De Leeuw was vergroeid met Feyenoord. Eerst als talentvolle linksbuiten op Varkenoord; scorend in de bekerfinale tegen Ajax in 1980; en nu al weer vele jaren als materiaalman. 

Op de knieën voor Vak-S Op de knieën voor Vak-S Carlo de Leeuw over de goal van zijn leven in de bekerfinale tegen Ajax in 1980.

Geëmotioneerd

De hele dag was hij op de club. En niet alleen om shirtjes klaar te leggen. De Leeuw was zoveel meer. Spelers en coaches konden altijd bij hem terecht. De een liet hij weer lachen met een opbeurende grap. Voor de ander had hij een schouder om uit te huilen. En nu was hij er niet meer. Dat besef kwam keihard aan bij de spelers op donderdagochtend. Het zal muisstil zijn geweest in de bus op weg naar Heerenveen. Er moest gevoetbald worden; halve finale KNVB Beker.

De Feyenoord-spelers waren in gedachten bij Carlo de Leeuw. — Foto: Soccrates Images

Spelers en staf stonden in een kring op het veld. Op hun shirts staat de tekst: 'Carlito voor altijd in ons hart amigo.' Een geëmotioneerde trainer Dick Advocaat kreeg het niet over zijn lippen. Leroy Fer nam het woord: 'We gaan deze wedstrijd winnen voor Carlo.' Maar ga het maar eens doen. Zo'n rouwband om de arm kan in de kop gaan zitten of onvermoede krachten losmaken. Bij Feyenoord gebeurde het laatste. Het eerste half uur speelde de ploeg zeer sterk. Uitgerekend Leroy Fer scoorde na een kwartier met zijn hoofd de verdiende 1-0 voor Feyenoord. Hij toonde zijn rouwband aan het uitvak. 

Eerbetoon

Daarna richtte sc Heerenveen zich op en ontspon zich een heerlijk bekerduel. Feyenoord-doelman Bijlow reageerde met knappe reflexen op schoten van Ejuke en Botman. Na rust kon de goal aan beide kanten vallen. Kokcu verzuimde het duel in het slot te gooien. Het was weer Bijlow die nu met zijn teen een inzet van Ejuke naast tikte. Runar Espejord schoot in de slotfase nog op de lat. 

Leroy Fer draagt zijn goal op aan Carlo de Leeuw — Foto: Soccrates Images

Het bleef 0-1 waarna spelers en staf zich bij de supporters achter het spandoek voor Carlo de Leeuw schaarden. Ze hadden gewonnen. Voor hem. Alleen voor hem. Een mooier eerbetoon hadden de spelers en supporters deze geliefde ras-Feyenoorder niet kunnen geven. 

Go Ahead Eagles - FC Utrecht 

Eerder op de avond stonden in de altijd sfeervolle Adelaarshorst Go Ahead Eagles en FC Utrecht tegenover elkaar. FC Utrecht was gewaarschuwd door NAC dat een dag eerder AZ in eigen huis verraste en was doorgedrongen tot de halve finale. In het bekervoetbal is een stunt nooit ver weg. In de vorige ronde tegen FC Eindhoven dwong FC Utrecht pas na verlenging plaatsing af voor de kwartfinale. Zover liet de ploeg van John van den Brom het niet komen. Bij rust stond het door doelpunten van Gustafson en Maher 0-2. 

FC Utrecht liet zich niet verrassen door Go Ahead Eagels en kan zich opmaken voor de clash met Ajax in de halve finale — Foto: Soccrates Images

Na de pauze bracht Navratil de spanning terug in de wedstrijd en maakte iedereen in het stadion zich op voor een roerige tweede helft. Dat duurde welgeteld zes minuten. Bahebeck ronde een snelle counter van FC Utrecht af. Twintig minuten later was het duel beslist. Peterson scoorde met een krul via de binnenkant van de paal: 1-4. In de halve finale komt Ajax naar een ongetwijfeld uitverkochte Galgenwaard. Een wedstrijd om naar uit te kijken. 

Programma halve finales TOTO KNVB Beker Programma halve finales TOTO KNVB Beker Kijk hier wanneer FC Utrecht-Ajax en Feyenoord-NAC Breda worden gespeeld.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen