Feyenoord dankzij supersub Lingr naar bekerfinale

1 maart 2024, 10:00

Matchwinner Ondrej Lingr na zijn doelpunt. - Foto: KNVB Media

Feyenoord heeft zich na een zwaarbevochten 2-1-overwinning op FC Groningen geplaatst voor de bekerfinale. Invaller Ondrej Lingr werd de grote man bij de Rotterdammers met zijn winnende treffer.

Zonder de geschorste Santiago Giménez en de zieke Quilindschy Hartman had Feyenoord het lastig in de openingsfase tegen Keuken Kampioen Divisie-club FC Groningen. Sterker nog, de bezoekers kwamen na een half uur spelen op voorsprong in De Kuip. Een schot van Laros Duarte vloog via het been van Feyenoord-verdediger Thomas Beelen tegen de touwen.

Feyenoord-trainer Arne Slot besloot na de moeizame eerste helft dan ook in te grijpen. Bart Nieuwkoop en Luka Ivansuec kwamen aan het begin van de tweede helft binnen de lijnen voor Igor Paixão en Marcos López. Ook met de nieuwelingen moest Feyenoord echter lang wachten op de gelijkmaker.

Blijdschap bij de spelers van FC Groningen na de openingstreffer van Laros Duarte.

In de 61ste minuut zorgde een verdediger van de thuisploeg voor de verlossing. Calvin Stengs legde de bal perfect neer bij de tweede paal en Dávid Hancko volleerde de 1-1 achter Groningen-doelman Hidde Jurjus. Na de zware weken van Feyenoord, met onder meer een verlenging in de Europa League, vloeiden de krachten langzaam weg bij de Rotterdammers. Lingr en Ramiz Zerrouki moesten voor nieuwe energie zorgen en eerstgenoemde bleek een gouden wissel.

Zeven minuten voor tijd liep de middenvelder - die afgelopen zomer overkwam van Slavia Praag - zich knap vrij, waardoor hij een perfecte voorzet van Ivanusec eenvoudig binnen kon tikken. In de slotfase kreeg Feyenoord nog wel een fikse domper te verwerken. Stengs moest in tranen het veld verlaten na een stevige overtreding van Marvin Peersman, die daarvoor een gele kaart kreeg.

Feyenoord plaatst zich wel voor de bekerfinale en gaat het daarom op zondag 21 april in eigen huis opnemen tegen NEC. De Nijmegenaren wonnen dinsdag namelijk hun halve finale met 2-1 van SC Cambuur

De overtreding van Marvin Peersman op Calvin Stengs.