Feyenoord wint voor de veertiende keer TOTO KNVB Beker

21 april 2024, 21:00

Feyenoord viert de winst van de veertiende TOTO KNVB Beker. - Foto: KNVB Media

Feyenoord heeft zondag de TOTO KNVB Beker veroverd. De ploeg van Arne Slot versloeg in De Kuip NEC met 1-0. Igor Paixao maakte het enige doelpunt van de finale.

De treffer viel na een uur spelen. De Braziliaan schoot via de binnenkant van de paal raak op aangeven van Santiago Giminez. Vlak daarvoor had Quinten Timber al twee goede kansen laten liggen.

Het was een flinke teleurstelling voor NEC dat in de eerste helft zijn zaakjes prima voor elkaar had en ook een paar goede mogelijkheden kreeg. Tjaronn Chery trof zelfs doel, maar deed dat in buitenspelpositie.

Igor Paixao werd de matchwinnaar in De Kuip.

Opnieuw in de problemen

Feyenoord kwam na de treffer nog wel in de problemen, in het duel dat even stillag vanwege vuurwerk. Dit kwam mede door twee gele kaarten (en dus rood) van Yankuba Minteh.

Ayase Ueda kreeg nog wel een goede kans om de wedstrijd te beslissen, maar de Japanner faalde oog in oog met Jasper Cillessen. Robert González was namens de Nijmegenaren nog het dichtste bij de gelijkmaker. Doelman Timon Wellenreuther voorkwam dat de Rotterdammers de verlenging in moesten.

Veertiende beker voor Feyenoord

Het betekende de veertiende 'dennenappel' voor Feyenoord. NEC greep juist voor de vijfde keer mis in de finale.