Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bezoekersinformatie TOTO KNVB Bekerfinale Feyenoord - N.E.C.

KNVB Media
KNVB Media
15 april 2024, 11:45

De aftrap van de 105e editie van de TOTO KNVB Bekerfinale is zondag 21 april om 18.00 uur. - Foto: KNVB Media

Aanstaande zondag, 21 april, staat de 105e editie van de TOTO KNVB Bekerfinale op het programma. In Stadion De Kuip treffen Feyenoord en N.E.C. elkaar om 18.00 uur. Ben je bij deze wedstrijd aanwezig en heb je jouw tickets via de KNVB of partners van de KNVB verkregen? Lees onderstaande bezoekersinformatie vooraf goed door.

Let op: houd rekening met langere reis- en wachttijden. Het stadion gaat om 15.30 uur open. 

Bereid je dag goed voor

Een onvergetelijke dag naar de TOTO KNVB Bekerfinale begint met een relaxt begin. Zorg daarom dat je op tijd van huis gaat en houd rekening met tenminste 1,5 uur extra reis- en wachttijd. In de omgeving van De Kuip en bij de toegangspoorten zal het druk zijn en zijn wachttijden helaas niet te voorkomen. Op je ticket staat hoe laat jouw tribune opengaat. Binnen de stadionhekken organiseren zowel Feyenoord als N.E.C. diverse festiviteiten om bezoekers in de stemming te brengen. Je kunt hier echter alleen terecht als je via Feyenoord of N.E.C. jouw ticket hebt gekocht en in sector groen (finalist N.E.C.) of geel (finalist Feyenoord) een ticket hebt.

Let op: zorg dat je uiterlijk om 17.00 uur jouw stoel opzoekt, dan mis je niets van de warming-up en wedstrijd.

Plattegrond rond Stadion Feijenoord.

Parkeren

Kom je met de auto en heb je een parkeerkaart voor P2, P5G, P6, P7 of P8?

Heb je een parkeerkaart voor P2, P5G (Veranda Garage), P6 (P+R Noorderhelling)? Neem dan op de A16 afslag 24 Feijenoord en volg de aanwijzingen naar de Kuip. Vanaf de verkeerslichten onderaan de afrit staan borden die de route naar de parkeerterreinen P2,P3,P4 en P6 aangeven. Voor P5G ga je bij de verkeerslichten rechtsaf en vervolg je de weg secundair. Vanaf de Ernst Happelstraat staan borden naar de Veranda Garage. Voor P7 of P8 volg je simpelweg de navigatieroute naar Olympiaweg 30A. Eenmaal aangekomen bij de Olympiaweg zullen de verkeersregelaars je begeleiden naar P7 of P8.

Navigatie-adressen:

  • P2, P3 en P4: Van Zandvlietplein, Rotterdam
  • P5G: Parkeergarage Veranda. Siem Heidenstraat 6, Rotterdam
  • P6: P+R Noorderhelling: Noorderhelling, Rotterdam
  • P7 en 8: Olympiaweg 30A, Rotterdam

LET OP: de maximale inrijhoogte voor P-Veranda (P5G) en P6 is 2.10 meter!

Kom je met de auto en heb je een parkeerkaart voor P3/4?

Hoewel P2, P3 en P4 zich allen  op het van Zandvlietplein bevinden, hebben P3 en P4 een andere ingang dan P2. Heb je een parkeerkaart voor P3/4? Neem dan op de A16 afslag 25 Capelle a/d IJssel (neem NIET afslag 24!) en volg de route naar Rotterdam Centrum. Deze weg gaat over in de Maasboulevard (S107) die vervolgens over gaat in Boompjes (S100). Vanaf de Andre van der Louwbrug volg je de S123 linksaf. Na de Willemsbrug volg je de aanwijzingen naar de Kuip. Aan het einde van de Rosestraat sla je linksaf het Varkenoordseviaduct op (volg de borden P1 t/m P6). Ga bij de verkeerslichten rechtdoor voor P3/4. Neem na de kruising direct de eerste afslag om P3/4 op te rijden. Gebruik je navigatie niet, maar volg bovenstaande routeinformatie.

Kom je met de auto en heb je géén parkeerkaart?

Ai, dan wordt het lastig. De parkeerterreinen in de directe omgeving van het stadion zijn allemaal exclusief gereserveerd voor supportersbussen van N.E.C. en auto’s van Feyenoord. En voor zakelijke gasten van Feyenoord, N.E.C., KNVB en partners. Je kunt gebruik maken van onze parkeren op afstand locatie P10 Beverwaard. Navigeer hiervoor naar Edo Bergsmaweg 1 in Rotterdam. Let op, het is belangrijk vooraf een parkeerticket aan te schaffen! Vanaf P10 Beverwaard is er een directe tramverbinding naar het stadion beschikbaar. Een ander alternatief is om een plekje te reserveren in één van de Stadsgarages van Rotterdam. Kies hier de voor jou best passende parkeeroptie. Tramlijnen 23 en 12 brengen je naar het stadion.

Klik hier om een parkeerkaart voor P10 Beverwaard te kopen.

Openbaar vervoer

Kom je per trein?

Dan adviseren we je te reizen naar station Rotterdam Centraal of station Dordrecht. Beide stations beschikken vanaf 15.00 uur over een treinpendeldienst die je direct naar station Stadion (de Kuip) brengt. Na afloop van de wedstrijd brengt de treinpendeldienst je weer terug naar Rotterdam Centraal of stadion Dordrecht. De reistijd bedraagt ongeveer 15 minuten. Raadpleeg de website van de NS voor actuele reistijden.

Check de dienstregeling van de NS.

Kom je met de tram?

Dan adviseren we je om gebruik te maken van tramlijn 12 (vanaf 15.00 uur beschikbaar) of 23 en uit te stappen bij halte Stadion Feijenoord. Raadpleeg de website van de RET voor actuele reistijden.

Check de dienstregeling van RET.

Stadion- en ticketinformatie

Er zijn ook een aantal ‘gemengde vakken’. Heb je jouw tickets via de KNVB of partners van de KNVB verkregen? Dan zit je mogelijk in een gemengd vak. Deze vakken zijn niet via Feyenoord of N.E.C. verkocht. Dat betekent niet dat er uitsluitend neutrale supporters in deze vakken zitten. Ook in deze vakken kunnen supporters met een voorkeur voor Feyenoord of N.E.C. zitten. Alle tickets in het stadion zijn op naam verkocht of uitgegeven.

Heb je een print@home ticket ontvangen? Print je ticket voordat je naar het stadion komt en vouw dit twee keer (tot A6-formaat)! Dat voorkomt extra wachttijd en ongemak voor jezelf en anderen.

Problemen met je tickets?

In geval van problemen met je toegangsbewijs, zijn er servicedesks geopend aan de Olympiazijde (stations zijde) van het stadion. Je vindt hier servicedesks van Feyenoord, N.E.C. en de KNVB.

Eten & drinken

Stadion Feijenoord is een pin-only stadion.

Enkele belangrijke spelregels

Tassen meenemen in het stadion

Wij vinden je veiligheid van groot belang. Om die reden laten we geen tassen toe die groter zijn dan A4-formaat. Je kunt helaas géén tassen in bewaring geven. Zie je iets verdachts? Meld het dan bij de dichtstbijzijnde steward of beveiliger.

Vuurwerk

Vuurwerk in een stadion op de tribunes is gevaarlijk en is daarom niet toegestaan. De organisatie zorgt bij opkomst van de spelers en bij de prijsuitreiking voor voldoende special effects. En de sfeerteams van Feyenoord en N.E.C. zorgen elk voor een indrukwekkende actie aan hun zijde van het stadion.

Steek je toch vuurwerk af? Dan krijg je een boete van €450 en een stadionverbod.

Tenslotte nog dit

De TOTO KNVB Bekerfinale is één van de grootste voetbalevenementen in Nederland. En vanwege de stroom aan supporters uit Nijmegen en de rest van het land is dat een enorme logistieke operatie. Het heeft zijn weerslag op de verkeersstromen rondom De Kuip, vooral bij het vertrek. Houd daarom rekening met wachttijden bij het verlaten van het stadiongebied na afloop van de wedstrijd.

Feyenoord, N.E.C., de Gemeente Rotterdam, Politie Rotterdam, Stadion Feijenoord en de KNVB gaan er alles aan doen om je een onvergetelijke dag te bezorgen.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen