Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ticketverdeling TOTO KNVB bekerfinale; hoger percentage naar finalisten

KNVB Media
KNVB Media
15 maart 2024, 15:30

N.E.C speelt in de bekerfinale tegen Feyenoord. - Foto: KNVB Media

Feyenoord en N.E.C. spelen op zondag 21 april om 18.00 uur de 105e editie van de TOTO KNVB bekerfinale in De Kuip in Rotterdam. De twee finalisten krijgen evenveel tickets voor deze eindstrijd om onder de achterban te verdelen. Dit jaar gaat een nog hoger percentage van de tickets naar de finalisten en hun supporters.

De twee finalisten krijgen ieder 17.400 kaarten voor de eindstrijd. Dit komt neer op totaal 82 procent van de totale stadioncapaciteit. Bij voorafgaande edities lag dit percentage op 75 procent. De kaarten voor supporters worden verkocht via de clubs. Er vindt geen verkoop plaats voor de finale via de KNVB.

De kaarten voor de TOTO KNVB bekerfinale worden als volgt verdeeld:

Ticketverdeling

FINALISTEN - 82 PROCENT

Voor supporters van beide finalisten heeft de KNVB 82 procent van het stadion gereserveerd. Vorig jaar kregen finalisten Ajax en PSV samen 75 procent van De Kuip toegewezen. Dat was sowieso al een heel hoog percentage vergeleken met bijvoorbeeld het Europees Kampioenschap bij de mannen. Daar krijgen deelnemers gemiddeld 12 procent per land van de beschikbare kaarten toegewezen. En op het afgelopen WK van de OranjeLeeuwinnen heeft de KNVB per wedstrijd circa 8 procent van de totale stadioncapaciteit gekregen. De verdeling bij de TOTO KNVB bekerfinale laat zich het beste vergelijken met de finales van de FA Cup en de EFL Cup in Engeland.

PARTNERS KNVB BEKER - 6 PROCENT

Partners van de TOTO KNVB Beker, waaronder Heineken en TOTO, stellen via publieksacties kaartjes beschikbaar voor de bekerfinale. Deze kaarten zijn ook bestemd voor supporters van de finalisten.

KNVB – 6 PROCENT

Voor de organisatie van de TOTO KNVB Bekerfinale wordt ook een gelimiteerd aantal kaarten gereserveerd. Deze kaarten zijn onder meer voor journalisten, leveranciers, relaties van de KNVB en andere partijen die op de finaledag aanwezig zijn in De Kuip.

STADION FEIJENOORD - 6 PROCENT

Stadion Feijenoord is als gastheer ook betrokken bij de organisatie van de TOTO KNVB Bekerfinale. Voor relaties en aandeelhouders van Stadion Feijenoord is jaarlijks een vast aantal kaarten gereserveerd waar ze gebruik van kunnen maken.

De KNVB zet zich samen met clubs in voor gastvrij en veilig voetbal. En daarom streven we ernaar dat iedereen optimaal van de TOTO KNVB bekerfinale kan genieten. Dat betekent voor zowel de stadionbezoekers als voor de tv-kijkers (bijna 2 miljoen bij de vorige editie) zoveel mogelijk een onbelemmerd zicht op het veld. De KNVB heeft in overleg met Feyenoord en N.E.C. gezamenlijk besloten om de netten langs de lange zijdes van De Kuip weg te halen en de parterre vakken zo veel mogelijk open te houden. Alleen de parterre vakken Z blijven, net als bij Europese wedstrijden, gesloten om het risico op overlast te verkleinen. Bezoekers, tv-kijkers en finalisten zijn er uiteraard bij gebaat dat de bekerfinale zonder overlast wordt uitgespeeld. De KNVB en de finalisten kijken uit naar een prachtige TOTO KNVB bekerfinale!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen