Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Finale TOTO KNVB Beker Vrouwen met VAR in Koning Willem II stadion

KNVB Media
KNVB Media
17 april 2024, 22:00

Het Koning Willem II stadion was nooit eerder het decor van de finale om de TOTO KNVB Beker Vrouwen. - Foto: KNVB Media

De finale van de TOTO KNVB Beker Vrouwen in het seizoen 2023/’24 tussen Ajax en Fortuna Sittard wordt op maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) gespeeld in het Koning Willem II stadion in Tilburg. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Noviteit is de aanwezigheid van de VAR in een wedstrijd in de TOTO KNVB Beker Vrouwen.

Het Koning Willem II stadion was nooit eerder het decor van de finale om de TOTO KNVB Beker Vrouwen. Wel werden in het stadion van Keuken Kampioen Divisieclub Willem II tijdens WEURO 2017 verschillende wedstrijden gespeeld, waaronder de OranjeLeeuwinnen tegen België (2-1). Ook meer recent (december 2023) speelden Nederland (v) en België in Tilburg tegen elkaar voor de Nations League (4-0).

KNVB en ARAG introduceren VAR in TOTO KNVB Bekerfinale Vrouwen

Voor het eerst in de geschiedenis zal in het Nederlandse vrouwenvoetbal een VAR actief zijn. “De inzet van de VAR in de TOTO KNVB Bekerfinale Vrouwen is weer een nieuwe stap in de verdere professionalisering van het vrouwenvoetbal”, zegt Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal. “Met het gebruik van de VAR in de bekerfinale treden we in de voetsporen van vooraanstaande landen als Duitsland en Engeland. Deze technologie valt niet meer weg te denken uit het voetbal, dus het is volstrekt logisch dat het ook in het vrouwenvoetbal zijn intrede maakt.”

De introductie van de VAR in het vrouwenvoetbal wordt mede mogelijk gemaakt door ARAG. Als partner van de KNVB-scheidsrechters hebben zij bijgedragen aan het realiseren van deze belangrijke ontwikkeling in het Nederlandse vrouwenvoetbal.

Kaartverkoop

Houd de kanalen van de KNVB in de gaten voor de start van de kaartverkoop voor de TOTO KNVB Bekerfinale Vrouwen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen