Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen Ajax bekerfinalist na winst in verlenging op Feyenoord

KNVB Media
KNVB Media
17 april 2024, 11:00

Ajax plaatste zich ten koste van Feyenoord voor de finale van de TOTO KNVB Beker Vrouwen. - Foto: KNVB Media

Ajax is de eerste finalist in de TOTO KNVB Beker Vrouwen. De Amsterdammers plaatsten zich voor de eindstrijd door in de verlenging af te rekenen met Feyenoord: 2-1.

Op sportpark De Toekomst had Ajax voor rust het betere van het spel, maar waren de eerste kansen voor Feyenoord. Met name Ella van Kerkhoven zorgde voor dreiging. Een kopbal van haar ging naast, terwijl ze ook nog eens de paal raakte. Ajax noteerde pas na 39 minuten de eerste grote kans, maar toen was het ook direct raak. Tiny Hoekstra schoot de bal achter Feyenoord-keepster Oliwia Szymczak.

Waar het Van Kerkhoven voor rust niet lukte om te scoren, deed de Feyenoord-aanvaller dat in het tweede bedrijf wel. Met een schot uit de draai verschalkte ze Ajax-keepster Regina van Eijk. De Amsterdammers zetten een slotoffensief in, in de hoop op een nieuwe voorsprong, maar gescoord werd er niet meer binnen de reguliere speeltijd.

Verlenging

En dus werd er verlengd op De Toekomst. In die extra tijd zorgde Sherida Spitse al snel voor de beslising. Nadat Chasity Grant in het zestienmetergebied van Feyenoord werd gevloerd, legde scheidsrechter Pieter van Veelen de bal op de stip. Vanaf elf meter schoot Spitse onberispelijk binnen.

Feyenoord ging in het restant nog op zoek naar de gelijkmaker en doken een paar keer op voor het Amsterdamse doel, maar buiten een inzet van Esmee de Graaf kwam Ajax niet meer in gevaar. Daardoor plaatste de ploeg van trainer Suzanne Bakker zich voor de bekerfinale op 20 mei. In de eindstrijd treft Ajax Excelsior of Fortuna Sittard. Beide teams staan vanavond in Rotterdam tegenover elkaar.

Uitslagen en programma Uitslagen en programma Bekijk hier de uitslagen en het programma in de halve finale.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen