Fortuna Sittard overtuigend naar bekerfinale tegen Ajax

17 april 2024, 21:30

Fortuna Sittard viert het bereiken van de finale van het TOTO KNVB Bekertoernooi. - Foto: KNVB Media

Fortuna Sittard gaat in het tweede seizoen sinds de oprichting van het vrouwenteam al op jacht naar de eerste prijs. Excelsior werd woensdagavond in de halve finale van de TOTO KNVB Beker Vrouwen met 0-5 verslagen. De eindstrijd is op 20 mei in het Koning Willem II stadion in Tilburg. Tegenstander is Ajax dat een dag eerder na verlenging te sterk was voor Feyenoord.

Vorm

Fortuna Sittard heeft op het juiste moment de vorm weer te pakken. Na een korte dip waarin zelfs de vierde plaats in de Azerion Vrouwen Eredivisie in het geding kwam, is de doelpuntenmachine weer gaan draaien. Spits Tessa Wullaert, die al de beker won in België, Duitsland en Engeland, zette Fortuna Sittard al na zes minuten op het juiste spoor.

— Tessa Wullaert en Maria Ólafsdottir Gros vieren een van de vijf doelpunten die ze samen scoorden.

Mokerslag

Maar na die mokerslag knokte het dappere Excelsior - nummer laatst in de Azerion Vrouwen Eredivisie - zich terug in de wedstrijd. Het kreeg ook kansen op de gelijkmaker via Sabrine Ellouzi, maar het was opnieuw Tessa Wullaert die na een uur spelen de marge op twee bracht.

Hattrick

Excelsior ging in het laatste kwartier alles of niets spelen, waarbij de ploeg van Roger Reijners dankbaar profiteerde van de geboden ruimte. Maria Ólafsdottir Gros wist hier wel raad mee. De IJslandse aanvaller overtrof uiteindelijk Wullaert met een loepzuivere hattrick.

— De speelsters van Excelsior namen ondanks de teleurstelling na afloop alle tijd voor hun jongste fans.

VAR

De finale wordt op 20 mei gespeeld in het Koning Willem II stadion. Tegenstander is vijfvoudig bekerwinnaar Ajax dat op dinsdagavond Feyenoord na verlenging met 2-1 had verslagen. Bij de eindstrijd zal er voor het eerst gebruik worden gemaakt van een VAR in het Nederlandse vrouwenvoetbal.