Feyenoord overklast titelverdediger FC Twente, Ajax verslaat eigen beloftentteam

15 maart 2024, 10:00

Feyenoord won met 3-0 van titelverdediger FC Twente. - Foto: KNVB Media

Feyenoord Vrouwen heeft voor het eerst in haar bestaan de halve finale van de KNVB Beker bereikt. De Rotterdammers versloegen topfavoriet FC Twente met 3-0. Ajax Vrouwen was te sterk voor haar eigen beloftenteam.

In de competitie is het verschil tussen FC Twente en Feyenoord enorm, maar daar was in het bekertoernooi niets van te merken. Al na negen minuten kwam Feyenoord op voorsprong. Wieke Kaptein leverde de bal in en na een snelle omschakeling zette Sanne Koopman de openingstreffer op het bord.

Op Varkenoord kon de ploeg van Jessica Torny zich goed verweren tegen de aanvallen van FC Twente. Na een ruim half uur spelen verdubbelde Feyenoord bovendien de voorsprong. Ella van Kerkhoven kopte een voorzet van Esmee de Graaf tegen de touwen, waardoor de thuisploeg met een comfortabele voorsprong de kleedkamer op kon zoeken.

In de tweede helft gaf de huidige nummer 8 van de Eredivisie nauwelijks wat weg en kwam het al snel op 3-0. Voormalig FC Twente-speler Sisca Folkertsma had een prachtige pass in huis op Romée van de Lavoir en zij schoot de derde en laatste Rotterdamse treffer van de avond binnen.

Ajax tegen eigen beloften

Ook het vrouwenteam van Ajax verzekerde zich donderdag van de halve finale van de KNVB Beker. De Amsterdammers versloegen op De Toekomst haar eigen beloftenteam met overtuigende cijfers: 1-5. De eerste drie doelpunten kwamen op naam van Romée Leuchter. Danique Tolhoek zorgde later voor de 0-4 en de 0-5.

De zeventienjarige Mirte van Koppen redde kort voor tijd nog de eer voor de beloften van Ajax.