Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Fortuna Sittard herstelt zich met ruime zege, ook Excelsior naar halve finale

KNVB Media
KNVB Media
17 maart 2024, 18:45

Fortuna Sittard viert het bereiken van de halve finale in de TOTO KNVB Beker. - Foto: KNVB Media

Fortuna Sittard is op overtuigende wijze doorgedrongen tot de halve finale van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van Roger Reijners was de laatste weken minder op dreef in de Azerion Vrouwen Eredivisie, maar kwam zondag thuis tegen FC Utrecht uitstekend uit de verf. De Limburgers wonnen met maar liefst 4-0.

De resultaten van de laatste weken waren zorgwekkend. Fortuna Sittard pakte slechts één punt uit de laatste vier wedstrijden en vooral de 0-4 thuisnederlaag tegen ADO Den Haag was pijnlijk.

Van een vormcrisis was tegen FC Utrecht echter niets meer te merken. Tessa Wullaert nam haar ploeg aan de hand en was twee keer trefzeker voor de thuisclub. Hanna Huizenga en Maria Ólafsdóttir Grós maakten de andere treffers.

Later op de middag plaatste ook Excelsior zich bij de laatste vier. De Kralingers wonnen thuis met 2-0 van sc Heerenveen dankzij twee goals van Katelyn Hendriks. Vorige week hadden de Friezen juist nog met 1-0 van Excelsior gewonnen in de competitie.

Blijdschap bij Excelsior na de tweede goal van Katelyn Hendriks.

Halve finale

Donderdag plaatsten Ajax en Feyenoord zich al bij de laatste vier. De halve finale staat gepland in het weekend van 12 tot 14 april.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen