Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

PSV ten koste van Go Ahead Eagles naar finale TOTO KNVB Beker

KNVB Media
KNVB Media
3 maart 2022, 9:00

PSV staat voor het eerst sinds 2013 weer in de finale van de strijd om de TOTO KNVB Beker. - Foto: KNVB Media

PSV heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de strijd om de TOTO KNVB Beker. De Eindhovenaren waren woensdag in een heerlijke ambiance met 1-2 te sterk voor Go Ahead Eagles. AZ en Ajax strijden vanavond (20.00 uur) om de tweede finaleplek.

AZ of Ajax? Maakt mij niet uit, als we maar winnen.

In Deventer was woensdag alles voorhanden voor een klassieke bekeravond. De authentieke Adelaarshorst als decor, twee ploegen die er vol voor gingen en een felle strijd op het veld. De thuisclub voelde zich extra gesteund door de verrassende competitiezege op Ajax afgelopen zondag (2-1) en ging op jacht naar een nieuwe stunt.

Het balbezit was in die levendige eerste helft voor PSV, maar het waren de Eagles die de voorsprong pakten. Een fraaie treffer van de Spaanse spelmaker Iñigo Córdoba die een voorzet van Ragnar Oratmangoen heerlijk tegen de touwen kopte: 1-0. De Adelaarshorst ging uit zijn dak bij dat nieuwe succes, maar lang duurde dat niet. PSV bewees zichzelf een enorme dienst door al voor rust langszij te komen.

  • Finale TOTO KNVB Beker: zondag 17 april in De Kuip

Hoofdrol Zahavi en Veerman

Eran Zahavi speelde daarbij de hoofdrol voor de negenvoudig bekerwinnaar. Hij kreeg de bal panklaar op maat van rechtsback Mauro Júnior en kon in de 43e minuut simpel binnentikken: 1-1. Nog geen twee minuten later was de Israeliër er als de kippen bij om te profiteren van een fout van Joris Kramer, maar werd hij in doorgebroken positie door diezelfde Kramer vastgepakt. Arbiter Pol van Boekel toonde eerst een gele kaart, maar corrigeerde dat naar rood na tussenkomst van de VAR.

Een tweevoudige domper voor de thuisclub halverwege deze intense bekerstrijd. Het zicht op de eerste bekerfinale sinds1965 was in een paar minuten tijd een stuk troebeler geworden, In de Eindhovense kleedkamer was meer reden voor optismisme. PSV had nog 45 minuten om de nummerieke meerderheid uit te spelen en pakte meteen het initiatief. Een raak schot van Mauro Júnior leek al meteen het verschil te maken, maar werd vanwege hinderlijk buitenspel van Zahavi afgekeurd.  Alle finales van PSV Alle finales van PSV PSV speelde 17 keer in de KNVB Bekerfinale en won 9 keer. Hier vind je alle finales op een rij.

Slotoffensief

Joey Veerman zorgde uiteindelijk in de 69e minuut voor de treffer die winnend zou zijn. Een bijzondere goal van de middenvelder. Hij dribbelde via de linkerhoek van het strafschopgebied diagonaal richting achterlijn en wist met een listig balletje met binnenkant voet keeper Andries Noppert te verrassen: 1-2. Daarna kregen de Eindhovenaren alle kans om de strijd definitief te beslissen. Een beetje geluk ontbrak bij de pogingen van Veerman (paal) en Noni Madueke (lat). Het slotoffensief van de Eagles haalde niets meer uit.

 "We incasseren een goal en daarna een rode kaart. Dat was de doodsteek', keek Go Ahead Eagles-trainer Kees van Wonderen bij ESPN terug op de fase vlak voor rust. "We speelden met veel lef, teamgeest en energie. Dat heb je ook nodig om het verschil in kwaliteit te compenseren."

'Prachtige setting'

PSV-trainer Roger Schmidt sprak na afloop van een verdiende zege. "We waren beter dan Go Ahead Eagles en hadden de meeste kansen. Ik heb me geen moment zorgen gemaakt, al hadden we genoeg kansen om het eerder te beslissen", aldus de Duitser die genoot van de bekerstrijd en eerder met Red Bull Salzburg (2013) en Beijing Guoan (2018) al de nationale beker van respectievelijk Oostenrijk en China won. "Ik hou van deze competitie omdat je altijd tegen winnaars speelt en vanwege de sfeer. Alle respect ook voor Go Ahead Eagles wat dat betreft. De supporters hebben er vanavond een prachtige setting van gemaakt."

In de finale op zondag 17 april in De Kuip zal PSV, dat tien jaar geleden voor het laatst de TOTO KNVB Beker veroverde, stuiten op AZ of Ajax. Die clubs spelen vanavond in Alkmaar hun halve finale. Schmidt: "Het maakt mij niet uit wie we treffen. Als we maar winnen."

Ticketverdeling KNVB bekerfinale 2022 Ticketverdeling KNVB bekerfinale 2022 De twee finalisten krijgen ieder 17.500 kaarten voor de finale.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen