Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ticketverdeling finale TOTO KNVB Beker 2022

KNVB Media
KNVB Media
4 maart 2022, 9:45

De Kuip vormt al jaren het decor voor de finale van de TOTO KNVB Beker. - Foto: KNVB Media

PSV en Ajax spelen op zondag 17 april om 18.00 uur de 103e editie van de KNVB bekerfinale. Traditiegetrouw is De Kuip in Rotterdam ook dit jaar weer het decor voor de bekerfinale. De twee finalisten krijgen ieder 17.500 kaarten voor de finale. Dit komt neer op ieder 37,5 procent van de totale stadioncapaciteit.

De overige toegangsbewijzen voor de eindstrijd gaan naar sponsoracties, de KNVB en Stadion Feijenoord. De kaarten voor supporters van de twee teams worden verkocht via de clubs. Er vindt geen verkoop plaats voor de finale via de KNVB.

Ticketverdeling

Finalisten - 75 procent

Voor supporters van beide finalisten heeft de KNVB driekwart van het stadion gereserveerd. Ter vergelijking voor het WK van de OranjeLeeuwinnen heeft de KNVB per wedstrijd circa 8 procent van de totale stadioncapaciteit toegewezen gekregen, voor de Europa League-finale in 2017 kregen Ajax-supporters 18,5 procent van het totaal aantal kaarten. De verdeling bij de KNVB bekerfinale laat zich het beste vergelijken met de finales van de FA Cup en de EFL Cup in Engeland.

Sponsoracties 10 procent

Sponsoren van de TOTO KNVB Beker, waaronder Amstel en TOTO, stellen via publieksacties kaartjes beschikbaar voor de bekerfinale. Deze kaarten zijn ook bestemd voor supporters van de finalisten.

KNVB - 12 procent

Voor de organisatie van de TOTO KNVB Bekerfinale wordt ook een gelimiteerd aantal kaarten gereserveerd. Deze kaarten zijn onder meer voor journalisten, leveranciers, relaties van de KNVB en andere partijen die op de finaledag aanwezig zijn in De Kuip. Ook krijgt elke medewerker van de KNVB de mogelijkheid naar de wedstrijd te gaan. Een groot deel van die medewerkers is op die dag ook aan het werk om de TOTO KNVB Bekerfinale in goede banen te leiden.

Stadion Feijenoord 3%

Stadion Feijenoord is als gastheer ook betrokken bij de organisatie van de TOTO KNVB Bekerfinale. Voor relaties en aandeelhouders is een aantal kaarten gereserveerd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen