vv Noordwijk knokt zich naar hoofdtoernooi TOTO KNVB Beker

21 augustus 2018, 22:30

Alcides, Excelsior Maassluis, TEC en IJsselmeervogels hebben zich gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi. - Foto: KNVB Media

Derdedivisionist vv Noordwijk heeft het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker bereikt. Na een 2-0 achterstand tegen tweededivisionist IJsselmeervogels leek de ploeg uitgeschakeld, maar na verlenging werd er met 2-3 gewonnen.

IJsselmeervogels leek een prettige avond tegemoet te gaan, toen het in de derde minuut al op 1-0 voor kwam door een doelpunt van Olijfveld. Vlak voor rust maakte Markiet er 2-0 van, maar in de tweede helft herstelde vv Noordwijk zich knap. Emiel Wendt zorgde voor de aansluitingstreffer, waarna Nick van Staveren in de 88e minuut de gelijkmaker aantekende. Diezelfde Nick van Staveren maakte in de tweede helft van de verlenging het beslissende doelpunt: 2-3.

TEC

Het naar de Derde Divisie gedegradeerde TEC heeft het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker bereikt ten koste van tweededivisionist GVVV uit Veenendaal. In Veenendaal werd er met 0-3 gewonnen door de Tielenaren.

Voor rust was het GVVV dat het spel maakte, maar niet tot kansen kwam. TEC stelde daar twee momenten tegenover en profiteerde daar optimaal van. Serhat Koç, voormalig spits van onder andere FC Groningen en FC Eindhoven, zorgde met twee doelpunten voor de 0-2 ruststand. In de tweede helft was de wedstrijd iets meer open, maar dankzij wederom een treffer van Koç won TEC met 0-3 in Veenendaal.

Alcides

Ook Excelsior Maassluis en Alcides zijn zeker van een plek in de kokers bij de loting aanstaande zaterdag. Excelsior Maassluis won met 1-2 bij FC 's-Gravenzande. VVOG, uitkomend in de Derde Divisie zaterdag, dolf het onderspit tegen hoofdklasser Alcides uit Meppel: 2-0.

De uitslagen van dinsdag 21 augustus in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker.

Er zijn na deze duels nog zeventien plekken te vergeven in het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. Woensdag staan er zestien duels op het programma, zaterdag strijden Te Werve en Marvile om het laatste ticket. Later die avond wordt er geloot voor de eerste ronde, die eind september plaatsvindt.

Duels tweede kwalificatieronde woensdag live bij FC Cupkoorts Duels tweede kwalificatieronde woensdag live bij FC Cupkoorts Woensdag doen FC Afkicken en de KNVB live verslag van de tweede kwalificatieronde in de TOTO KNVB Beker.