Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Stunt! Groene Ster knikkert VVV-Venlo uit KNVB Bekertoernooi

KNVB Media
KNVB Media
31 oktober 2019, 10:45

Johnatan Opoku opende nog wel de score voor VVV-Venlo tegen Groene Ster, maar moest uiteindelijk ook het hoofd buigen voor de amateurs. - Foto: KNVB Media

In het toernooi om de KNVB Beker is alles mogelijk. Dat bleek woensdagavond weer. Op sportpark Pronsebroek in Heerlerheide kegelde Groene Ster - de nummer drie van de derde divisie zondag - VVV-Venlo in de eerste ronde uit het toernooi. Heracles en RKC maakten er een spektakelstuk van waarbij de Waalwijkers zoals zo vaak dit seizoen net aan het kortste eind trokken: 4-3.

Oude tijden herleefden in Heerlerheide waar sportpark Pronsebroek volliep voor de Limburgse derby tussen Groene Ster en VVV-Venlo. Bekervoetbal leeft bij Groene Ster al sinds 1944 toen de club zelfs de bekerfinale haalde. Vorig jaar won de club de districtsbeker en promoveerde naar de derde divisie waar het meedraait in de top.

Gewaarschuwd

VVV-Venlo was dus gewaarschuwd maar kon pas ver in de blessuretijd een verlenging afdwingen. Thom Vluggen en Maikel van Kesteren hadden namens Groene Ster de Venlonaren al richting uitschakeling geduwd. Haji Wright bracht met de gelijkmaker de hoop terug bij VVV-Venlo, maar werd na een doelpuntloze verlenging de schlemiel door de beslissende penalty te missen. De man tegenover hem groeide uit tot de held van Heerlerheide. Na een lange sprint stortte keeper Lennart Quaden zich in de armen van de uitzinnige supporters.

Spektakelstuk

Heracles en RKC Waalwijk legden een ware bekerthriller op de mat. De ploeg uit Almelo leek een onbezorgde avond tegemoet te gaan na een 2-0 voorsprong in de eerste helft, maar vlak voor rust maakte Darren Maatsen de aansluitingstreffer. Na de pauze kwam RKC twee keer knap terug van een achterstand, 2-2 en 3-3. De beslissende goal van Silvester van de Water konden de Waalwijkers niet meer ongedaan maken: 4-3. 

Uitslagen

De andere eredivisieclubs maakten geen fout. Hoewel FC Groningen met de hakken over de sloot doorging na een krappe 1-2 zege bij Harkemase Boys. Heerenveen won ruim bij Excelsior Maassluis (0-3). Willem II bij Quick (0-4). En FC Twente in Groesbeek bij De Treffers (0-2). Sparta versloeg Volendam na een vroege treffer: 1-0. 

De uitslagen van de op woensdag 30 oktober gespeelde wedstrijden in de eerste ronde van de KNVB Beker.

Strafschoppen

Ook twee duels tussen amateurclubs werden uiteindelijk door strafschoppen beslist. De Amsterdamse derby tussen de derde divisionisten Ajax amateurs en OFC eindigde in 2-2. De Oostzaners namen de strafschoppen uiteindelijk beter. Ons Doel is Nuttig (ODIN) '59 verraste in Amsterdam het een niveau hoger spelende AFC. Na een 3-3 eindstand hielden de Heemskerkers het hoofd koel bij de strafschoppen en gaan in de koker voor de tweede ronde. 

Loting

Donderdag staan nog twee duels op het programma. FC Utrecht gaat om 18.30 op bezoek bij de amateurs van Excelsior '31. In Sittard is om 20.45 de aftrap van het laatste duel uit deze bekerronde tussen Fortuna Sittard en ADO Den Haag. De loting voor de tweede ronde is aanstaande zaterdag. Dan stromen ook Ajax, AZ, PSV en Feyenoord in die wegens Europese verplichtingen vrij waren gesteld van de eerste ronde. 

Uitslagen dinsdagavond Uitslagen dinsdagavond Ga hier naar de uitslagen van de op dinsdagavond gespeelde wedstrijden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen