Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vitesse wint Gelders onderonsje, IJsselmeervogels zorgt voor stunt

KNVB Media
KNVB Media
30 oktober 2019, 10:45

Vitesse versloeg De Graafschap met 2-0. - Foto: KNVB Media

Vitesse is doorgedrongen tot de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. De Arnhemmers waren in eigen huis met 2-0 te sterk voor De Graafschap. IJsselmeervogels zorgde voor een stunt door FC Den Bosch te elimineren.

Het Gelderse onderonsje tussen Vitesse en De Graafschap was amper begonnen, of Oussama Darfalou had het net al gevonden. De Algerijnse spits van de Arnhemmers passeerde De Graafschap-doelman Hidde Jurjus al na drie minuten. Met de voorsprong op zak was Vitesse ook in het vervolg de bovenliggende partij. Nouha Dicko schoot het team van trainer Leonid Slutsky in de tweede helft naar een 2-0 voorsprong. Vitesse gaf die marge niet meer uit handen en plaatste zich voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker.

Stunt IJsselmeervogels

Ook IJsselmeervogels verdwijnt in de koker voor de loting voor de tweede ronde. De amateurs rekenden op eigen veld af met FC Den Bosch: 3-0. De bekerstunt werd ingeleid door een rode kaart voor Leo Väisänen van de Bosschenaren, waarna IJsselmeervogels-spits Danny van den Meiracker de toegekende strafschop benutte. Maikel de Harder en Ahmed El Azzouti maakten het rode feest in Spakenburg compleet met hun treffers.

Naast de bekerstunt van IJsselmeervogels verraste ook GVVV door de profs van Helmond Sport uit te schakelen (2-1), terwijl eredivisionist FC Emmen moest buigen voor NAC Breda, de nummer 4 van de Keuken Kampioen Divisie. De derby van Oss werd prooi voor TOP. De profs waren op bezoek bij sv OSS 1920 met 2-1 te sterk.

De uitslagen van de op dinsdag gespeelde wedstrijden in de KNVB Beker.

Programma

De eerste ronde van de TOTO KNVB Beker wordt woensdagavond vervolgd. Om 18.30 uur staan in Almelo de eredivisionisten Heracles en RKC Waalwijk tegenover elkaar. Daarnaast staan er verschillende duels tussen amateurclubs en profs op het programma. Het volledige programma is hieronder te zien.

Het programma voor woensdag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen