Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Dromen van Europa in kwartfinale KNVB Bekertoernooi

KNVB Media
KNVB Media
7 februari 2020, 14:15

Acht ploegen zijn nog in de race voor de finale in De Kuip op 19 april. - Foto: KNVB Media

Europa lonkt in de kwartfinale van het TOTO KNVB Bekertoernooi. Nog drie wedstrijden winnen en dan ben je als club direct geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Alle penningmeesters - de een wat meer dan de ander - zouden de daaraan gekoppelde miljoenen graag bijschrijven. Dat verklaart ook waarom het linkerrijtje van de Eredivisie de kwartfinale domineert. Van onderschatting is geen sprake meer. Gelukkig zijn er ook nog twee clubs in de race die bekervoetbal zo mooi maken. Go Ahead Eagles en NAC Breda loeren vanuit de Keuken Kampioen divisie op een stunt.

Maken zij kans? Natuurlijk, want het is bekervoetbal. NAC Breda staat voor de lastigste opgave. De Parel van het Zuiden speelt woensdag in Alkmaar tegen AZ,  op dit moment misschien wel de best voetballende ploeg uit de Eredivisie. En titelkandidaat. Maar NAC kruipt langzaam maar zeker uit het sportieve dal en schakelde in de vorige ronde PSV uit. Dat verkeert niet in beste vorm, maar toch. En AZ heeft ook de kraker tegen Feyenoord op zondag nog in de benen. 

NAC Breda verraste in de vorige ronde PSV en won met 2-0. — Foto: Soccrates Images 

Engels cupsfeertje

Toch zullen de ogen voor een stunt vooral gericht zijn op Deventer op donderdag. De Adelaarshorst is allang uitverkocht voor de clash tussen de volksclubs Go Ahead Eagles en FC Utrecht op donderdag. Het publiek zal garant staan voor een puur Engels cupsfeertje. Beide clubs hadden het moeilijk in de vorige ronde. FC Utrecht won pas na verlenging bij FC Eindhoven. En Go Ahead Eagles had tegen IJsselmeervogels zelfs strafschoppen nodig om een plek in de kwartfinale af te dwingen. 

Go Ahead Eagles bewees tegen FC Twente dat het kan stunten tegen clubs uit de Eredivisie. — Foto: Soccrates Images.

Ziekenboeg

En wat gaan Ajax (19 keer winnaar) en Feyenoord (13 keer winnaar) doen? Ajax reist gehavend af naar Arnhem waar Vitesse woensdag staat te popelen. De ziekenboeg puilt uit bij de koploper in de Eredivisie. Vitesse heeft in 2017 voor het eerst in 125 jaar clubgeschiedenis  de leegte in de prijzenkast opgevuld. Die bekerzege smaakt naar meer. De kwartfinale tegen Ajax is een pikant duel voor Riechedly Bazoer. Als jong talent brak hij in Amsterdam door op de Nederlandse velden. De middenvelder probeert nu bij Vitesse weer de weg omhoog te vinden. In het openingsduel van het seizoen scoorde hij met een mooi schot tegen zijn oude ploeg. In de slotfase schoot Bazoer door in zijn wil om het ongelijk van Ajax te bewijzen en moest hij met een tweede gele kaart het veld af.

Feyenoord reisde twee keer naar Sittard om een plek in de kwartfinale af te dwingen. — Foto: Soccrates Images

Gered door de mist

Feyenoord mocht zich in de handen knijpen dat in de vorige ronde de wedstrijd werd gestaakt. Fortuna Sittard was bij een 1-1 tussenstand de betere ploeg in de steeds dikker wordende mist. Bij de hervatting een week later kwam Feyenoord een stuk beter voor de dag hoewel Narsingh zijn ploeg pas in de slotseconde van de verlenging naar de kwartfinale schoot. De reis gaat nu naar Friesland, waar sc Heerenveen enigszins worstelt met de vorm. Dat zegt niks in de beker, want in de achtste finales schakelde sc Heerenveen de revelatie van dit seizoen - Willem II - uit. Feyenoord verloor onder Dick Advocaat nog niet op nationaal niveau en is opgestoomd naar de derde plaats in de competitie. De beker lijkt de laatste kans op een prijs. 

Samenvattingen vorige rondes Samenvattingen vorige rondes Kijk hier hoe de overgebleven clubs de laatste zestien hebben bereikt.

Fox Sports

Alle wedstrijden in de kwartfinales worden door FOX Sports uitgezonden. Vanwege mogelijke verlengingen bij de wedstrijden van 18.30 uur begint het tweede duel om 20.45.

Doorloten

Omdat er telkens maar drie weken zit tussen de achtste, kwart- en halve finales werd er ook direct doorgeloot voor de volgende rondes. Zo kunnen met het oog op de organisatie van de wedstrijden en de openbare orde zo goed als mogelijk de scenario’s worden uitgewerkt.

Programma achtste finales

DatumTijdThuisUit
Woensdag 12 februari18.30 uurAZNAC Breda
 20.45 uurVitesseAjax
Donderdag 13 februari18.30 uurGo Ahead EaglesFC Utrecht
 20.45 uursc HeerenveenFeyenoord

Het schema van de strijd om de TOTO KNVB Beker tot aan de finale in De Kuip.

Route naar De Kuip

RondeData
KwartfinalesWoensdag 12, donderdag 13 februari 2020
Halve finalesDinsdag 3, woensdag 4, donderdag 5 maart 2020
FinaleZondag 19 april 2020

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen