Cambuur verslaat Hercules na zinderende slotfase in verlenging

26 januari 2024, 11:00

De amateurs van USV Hercules zijn er donderdagavond net niet in geslaagd om de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker te bereiken. Na een zinderende verlenging op Sportcomplex Zoudenbalch won SC Cambuur met 3-4.

Na de heroïsche zege van Hercules op Ajax wachtte met Cambuur de volgende klus en na nog geen twee minuten spelen lieten de amateurs zien dat ook tegen de club uit de Keuken Kampioen Divisie een resultaat te halen viel. Jordi Paulina werd in het strafschopgebied naar de grond gewerkt door Daniël van Kaam en scheidsrechter Richard Martens legde de bal op de stip.

Oussama Lahri ging achter de bal staan en schoot Hercules op voorsprong. Cambuur had het lastig in de openingsfase van het duel, maar kreeg na een kwartier spelen ook wel wat kansen. Van Kaam schoot van dichtbij over en Christiaan van Hussen haalde een bal van de lijn.

Fantastische omhaal

Nog voor rust greep Cambuur-trainer Henk de Jong in. Hij wisselde Jeremy van Mullem en Fedde de Jong voor Floris Smand en Yoram van der Veen. Na de thee ging Cambuur verder met de jacht op de gelijkmaker, maar het was Hercules dat op 2-0 kwam. Lahri zorgde op aangeven van Tim Pieters met een fantastische omhaal voor zijn tweede treffer van de avond.

Toch kwam Cambuur nog in de reguliere speeltijd langszij. Milan Smit schoot raak vanaf de stip en twee minuten later zorgde invaller Matthias Nartey voor de gelijkmaker. In de extra tijd liet Hercules nog een aantal reuzekansen liggen om binnen 90 minuten het karwei te klaren, maar de amateurs raakten twee keer het aluminium.

Late winnende goal

Doelpunten bleven uit en dus moesten beide ploegen zich opmaken voor een verlenging. Vroeg in die verlenging zorgde Smit dat Cambuur voor het eerst op voorsprong kwam. De kwartfinale leek dan ook een zekerheid voor de profclub, maar enkele minuten later zorgde verdediger Mitchell Zwart uit een standaardsituatie voor de 3-3.

Hercules zette alles op alles om het vol te houden tot een strafschoppenserie, maar in de allerlaatste minuut viel toch het doek. Michael Breij schoot op doel en via Hercules-rechtsback Shanon Carmelia vloog de bal tegen de touwen. Niet Hercules, maar SC Cambuur speelt daarom tegen Vitesse in de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker.