Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Amateurs van ODIN '59 (3e divisie) stunten met bekerzege in Emmen

KNVB Media
KNVB Media
1 november 2018, 10:30

De spelers van ODIN '59 vieren de stunt tegen Emmen met de meegereisde supporters. - Foto: Soccrates Images

De amateurs van ODIN '59 hebben voor een enorme verrassing gezorgd door FC Emmen uit het TOTO KNVB Bekertoernooi te knikkeren. In Emmen werd het 3-1 voor de nummer 12 van de derde divisie zaterdag. Ajax liet zich niet verrassen in de Johan Cruijff Arena en won zonder in de problemen te komen met 3-0 van Go Ahead Eagles.

ODIN '59 kan na woensdagavond worden bijgeschreven in de lange rij van bekersprookjes. De derde divisionist uit Heemskerk zorgde voor dé stunt van deze bekerronde door FC Emmen in eigen huis met 3-1 te verslaan. Daar zag het in het begin van de wedstrijd niet naar uit. Emmen kwam op 1-0 door een mooi afstandsschot van Bijl en kreeg kansen om de voorsprong uit te bouwen. Na een half uur stond het uit het niets 1-1. Al Mahdi rondde goed werk van Scheffer keurig af. 

Eens stunt in de maak. ODIN '59 viert een goal van Nigel Hardenberg — Foto: Soccrates Images

Na rust ging Emmen op zoek naar de 2-1. ODIN '59 had het lastig maar de verdediging hield knap stand. Een kwartier voor tijd sloeg de ploeg van trainer Richard Plug plotseling toe. Elk sprookje heeft een held en voor ODIN '59 werd dat Nigel Hardenberg. Eerst schoot hij een strafschop onberispelijk binnen. Even besliste hij het duel door een voorzet van wederom Scheffer binnen te koppen. Een unieke prestatie van Odin '59 want het was pas de derde keer in de historie van het TOTO KNVB Bekertoernooi dat een ploeg van het vierde niveau in Nederland een ploeg van het hoogste niveau op eigen veld verslaat. 

Groene Ster

Groene Ster leek op weg naar een nog grotere stunt. Bij rust leidde de zondaghoofdklasser (5e niveau) met 1-0 tegen Heerenveen. De Friezen stelde na rust direct orde op zaken. Binnen vijf minuten stond er 1-2 op het scorebord waarna Sam Lammers aan alle onzekerheid een einde maakte. De twee andere amateurclubs hadden geen kans tegen eredivisionisten. ASWH ging met 5-1 ten onder in Utrecht. Spakenburg verloor met duidelijke cijfers van Willem II: 5-0.

Ajax

Ajax kwam tegen Go Ahead Eagles met een heel ander team op het veld dan in de klassieker tegen Feyenoord. Coach Erik ten Hag had de ploeg op acht plaatsen gewijzigd, maar de Amsterdammers lieten zich niet zoals PSV een dag eerder verrassen door een ploeg uit de Jupiler League. De hoop op een stunt werd bij Go Ahead Eagles direct in de grond geboord. Ook de tweede keus van Ajax toonde zich gretig. De koploper uit de Jupiler League kreeg geen kans. Na een 2-0 ruststand stokte de teller uiteindelijk bij 3-0. 

TOTO KNVB Beker TOTO KNVB Beker RKC Waalwijk wipt landskampioen PSV uit de beker AZ

AZ heeft zijn zinnen gezet op de KNVB Beker. Na de matige seizoensstart bracht coach John van den Brom zijn sterkste formatie in het veld tegen VVV dat wel op een aantal plaatsen gewijzigd was. AZ won met 2-0. Calvin Stengs die na lang blessureleed zijn rentree maakte miste nog een penalty. Vitesse speelde een sterke wedstrijd tegen Heracles en schaarde zich na 2-0 zege in Almelo bij de laatste zestien. 

De uitslagen van woensdag 31 oktober op een rij.

Programma donderdag 

Donderdag staan de laatste twee duels in deze bekerronde op het programma. Bekerhouder Feyenoord ontvangt thuis in de eigen Kuip ADO Den Haag.  NEC speelt in het Goffertstadion tegen Fortuna Sittard. De loting voor de achtste finales wordt zaterdagavond in het programma Eretribune op FOX Sports verricht door RKC-keeper Vaessen en RKC-spits Maatsen. In de koker gaan drie amateurclubs mee: AFC, Kozakken Boys en ODIN '59.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen