Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

RKC Waalwijk wipt landskampioen PSV uit bekertoernooi

KNVB Media
KNVB Media
31 oktober 2018, 9:45

RKC Waalwijk won in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker na verlenging van PSV - Foto: KNVB Media

RKC Waalwijk heeft dinsdagavond in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker voor een stunt gezorgd. Het team van trainer Fred Grim wipte in het Philips Stadion landskampioen PSV uit het toernooi. Ook de amateurs van Kozakken Boys zorgden voor een verrassing. Zij schakelden Almere City FC uit.

Mark van Bommel liet PSV in een sterk gewijzigde samenstelling starten tegen RKC Waalwijk. Van de elf spelers die afgelopen weekend in het competitieduel tegen FC Groningen aan de aftrap verschenen, begon dinsdagavond niemand in de basis. Dankzij doelpunten van Erick Gutiérrez en Mauro Júnior leken de Eindhovaren op weg naar de volgende ronde van het bekertoernooi, maar in de blessuretijd gooide Darren Maatsen roet in het eten.

Een verlenging moest uitkomst bieden. In de extra tijd groeide diezelfde Maatsen uit tot de held van RKC Waalwijk. In de 109de minuut tekende de aanvaller voor zijn tweede doelpunt van de avond. Daarmee velde hij het vonnis over de landskampioen.

Vreugde bij de spelers van RKC Waalwijk na de winst op PSV.

Kozakken Boys

Kozakken Boys zorgde eveneens voor een verrassing. De nummer twaalf van de tweede divisie won met 2-1 van Almere City FC,  de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie. Ahmed El Azzouti was de gevierde man bij de amateurs. Hij maakte beide doelpunten. Namens Almere City deed alleen Stijn Meijer iets terug.

Ook AFC bekerde door naar de volgende ronde. De Amsterdammers wonnen met nipt verschil van FC Oss, 1-0. Voor Noordwijk, Koninklijke HFC en Urk zit het bekertoernooi erop. Hoewel de amateurs zich kranig verweerden, waren FC Twente, Cambuur en Roda JC uiteindelijk net te sterk. PEC Zwolle plaatste zich dinsdagavond als zevende team voor de derde ronde van de KNVB Beker. De ploeg van John van ’t Schip won overtuigend van De Graafschap: 5-2.

De uitslagen in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker.

Programma

Woensdagavond staan er opnieuw zeven wedstrijden op het programma in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker, met onder meer de wedstrijd tussen Ajax en Go Ahead Eagles. Donderdag wordt bekend welke teams zich als vijftiende en zestiende plaatsen voor de derde ronde van het bekertoernooi. De loting wordt zaterdag verricht door RKC-spelers Etienne Vaessen en Darren Maatsen.

Het programma voor woensdagavond.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen