Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax verslaat AZ in Alkmaar en plaatst zich voor de finale

KNVB Media
KNVB Media
4 maart 2022, 9:00

Ajax staat voor de derde keer op rij in de finale van de TOTO KNVB Beker. - Foto: KNVB Media

Ajax heeft zich donderdag geplaatst voor de finale van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van Erik ten Hag was AZ in Alkmaar met 0-2 de baas. Steven Berghuis en Davy Klaassen maakten de treffers.

Het halve finale-duel was helaas weinig spraakmakend. Ajax heerste zonder veel gevaar te stichten. AZ kon daar weinig tegenover zetten.

De eerste kans was direct raak voor de Amsterdammers. Berghuis schoot van afstand via de binnenkant van de paal raak.

Spelbeeld

AZ kwam daarna meer in het spel voor en kreeg een goede mogelijkheid via Jesper Karlsson. Aan de andere kant krulde Antony de bal fraai op de lat.

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. Tijjani Reijnders was de enige Alkmaarder die André Onana serieus testte. Op aangeven van Nicolas Tagliafico besliste Davy Klaassen vlak voor tijd de wedstrijd: 0-2.

Alle finales van Ajax Alle finales van Ajax Ajax staat voor de 28ste keer in de finale van de landelijke beker

Derde keer op rij

Ajax bereikte hierdoor voor de derde keer op rij de eindstrijd van de TOTO KNVB Beker. Tijdens de laatste twee finales won de ploeg respectievelijk van Willem II (4-0) en Vitesse (2-1).

PSV is op zondag 17 april in De Kuip de tegenstander. De Eindhovenaren wonnen woensdag met 1-2 op bezoek bij Go Ahead Eagles.

Ticketverdeling finale TOTO KNVB Beker 2022 Ticketverdeling finale TOTO KNVB Beker 2022 De twee finalisten krijgen ieder 17.500 kaarten voor de finale. Dit komt neer op ieder 37,5 procent van de totale stadioncapaciteit.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen