DVS'33 in de mist naar achtste finales TOTO KNVB Beker

17 december 2021, 9:15

Excelsior Maassluis en DVS'33 zijn de enige amateurclubs die zijn doorgedrongen tot de achtste finales. - Foto: KNVB Media

Bij de loting voor de achtste finales van de strijd om de TOTO KNVB Beker melden zich twee amateurclubs. Nadat Excelsior Maassluis dinsdag al verrassend doorbekerde ten koste van FC Emmen (0-1), ontdeed DVS'33 zich donderdag in de mist van mede-amateurclub Achilles Veen: 0-2.

Loting achtste finales: zaterdag 18 december om 23.10 uur, live op ESPN.

sc Heerenveen - De Treffers

Donderdagavond werden de laatste drie wedstrijden in deze tweede ronde van de TOTO KNVB Beker gespeeld. sc Heerenveen boekte een degelijke overwinning op De Treffers (2-0), al vielen de goals in het Abe Lenstra Stadion rijkelijk laat. De bezoekers verdedigden met man en macht en hielden lang stand. Pas een kwartier voor tijd brak het verzet van de Tweede Divisionist en moest de uitblinkende doelman Niels Kornelis zich eindelijk gewonnen geven. Siem de Jong zorgde in de 74e minuut voor de 1-0, waarna Joey Veerman pal voor tijd het duel op slot deed. De bekerwinnaar van 2009 mag zich opmaken voor de achtste finales.

Siem de Jong brak de ban voor sc Heerenveen.

Cambuur - N.E.C.

Dat geldt niet voor die andere Friese club. In het treffen tussen twee Eredivisieclubs moest SC Cambuur zich in eigen huis zijn meerdere erkennen in N.E.C. De bezoekers hadden voor rust al een 0-2 voorsprong te pakken na doelpunten van Ole Romeny en Dirk Proper. Die eerste treffer viel al in de 2e minuut en belandde door Cambuur-verdediger Maxim Gullit ongelukkig in eigen doel. Proper vergrootte de score op slag van rust. In het tweede deel kwam Cambuur terug via invaller Sam Hendriks. De Friezen probeerde in het laatste half uur het gat nog te dichten en kregen ook kansen. Verder dan een bal op de lat van Tom Broere kwamen ze echter niet meer, waardoor N.E.C. zich mag opmaken voor de achtste finales.

Achilles Veen - DVS'33

Ook DVS'33 zien we daarin terug. De Derde divisionist uit Ermelo beleefde een memorabele avond in het Brabantse Veen. Het duel met Hoofdklasser Achilles Veen werd in de 67e minuut bij een 0-2 tussenstand bijna een uur gestaakt wegens dichte mist. DVS'33 had toen al een aardige marge opgebouwd na treffers van Nicky van Hilten en Ali Akla. De eerste zette zijn ploeg al na 6 minuten met een kopbal op voorsprong, waarna Akla kort na rust de score verdubbelde. Halverwege de tweede helft werd het zicht door de mist zodanig slecht dat scheidsrechter Luuk Timmer zich genoodzaakt voelde het duel stil te leggen. Na 55 pauzeminuten gingen beide ploegen weer het veld op en werd het duel uitgespeeld. Het bleef bij 0-2.

Uitslagen

WedstrijdResultaat
sc Heerenveen - De Treffers2-0
Cambuur - N.E.C.1-2
Achilles Veen - DVS'330-2

Tweede ronde Tweede ronde Hier vind je alle uitslagen van de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker.