Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Woensdag Stuntdag, RKC en Vitesse vliegen eruit tegen amateurclubs

KNVB Media
KNVB Media
20 oktober 2022, 9:45

Bekervoetbal op zijn best. RKC Waalwijk en Vitesse overleefden de eerste ronde niet tegen respectievelijk De Treffers en Kozakken Boys. - Foto: KNVB Media

Waar sc Heerenveen dinsdag nog net het vege lijf redde, was het woensdag wel raak. Kozakken Boys en De Treffers kegelden respectievelijke Vitesse en RKC uit het TOTO KNVB Bekertoernooi op een avond vol cupvoetbal in zijn puurste vorm.

Extase

Vitesse had het vanaf de eerste minuut lastig op sportpark De Zwaaier in Werkendam, maar leek uiteindelijk toch met de schrik vrij te komen. Tweede Divisieclub Kozakken Boys had de openingstreffer van Bialek nog weggepoetst met een geweldig afstandsschot van Lars Hutten. Twintig minuten voor tijd dacht de ploeg van Phillip Cocu de buit binnen te hebben dankzij een treffer van Kozlowski.

Opnieuw toonden De Kozakken veerkracht. Lowie van Zundert bracht beide ploegen weer op gelijke hoogten en dwong zo een verlenging af. Daarin waren de beste kansen niet aan Vitesse besteed, waarna het leed zich in de strafschoppenserie voltrok. Melle Meulensteen miste als enige voor Vitesse waarna oud-Feyenoorder Kaj Ramsteijn de beslissende penalty in de kruising jaste en Sportpark De Zwaaier in extase bracht.

 

Ontploft

De Treffers maakte het minder spannend maar daarom was de uitschakeling van RKC Waalwijk zeker niet minder fraai. Gavin Vlijter schoot na een kwartier al de openingstreffer binnen en dat was gezien het speelbeeld dikverdiend. RKC Waalwijk dat in de eredivisie uitstekend presteert probeerde daarna het tij te keren, had ook wel een overwicht, maar de beste kansen waren voor De Treffers.

Na een uur spelen verdubbelde Brian Campman de marge met een prachtige vrije trap. "Daarna had ik niet meer het gevoel dat we het weg zouden geven, zei aanvoerder Ricardo Ippel. "We speelden zo gedisciplineerd." Hij keek zijn ogen uit in de kantine. Zo'n feest had hij nog nooit meegemaakt. "De club is ontploft."

ADO '20 dichtbij

Ook ADO '20 was dicht bij een stunt tegen FC Emmen. En dat terwijl de club uit Heemskerk lang met tien man speelde. Via Feyo Glim kwam ADO '20 toch op voorsprong in de tweede helft. Invaller Zivkovich maakte gelijk waarna AzzeddineToufique in de verlenging een blamage voorkwam voor de eredivisionist.

In de enige wedstrijd tussen twee eredivisieclubs was NEC te sterk voor Fortuna Sittard. In een heerlijk cupduel dat op en neer maakte Pedro Marques de winnende 3-2.

Alle uitslagen

WedstrijdUitslag
FC Dordrecht - FC Groningen0-3
De Treffers - RKC Waalwijk2-0
Hercules - NAC Breda0-1
Excelsior - MVV Maastricht5-1
ADO '20 - FC Emmen1-2 ( na verlenging)
Rijnvogels - SC Cambuur0-3
Kozakken Boys - Vitesse2-2 (Kozakken Boys w.n.s.)
Go Ahead Eagles - Helmond Sport3-1
Spakenburg - TEC2-1
N.E.C. Nijmegen - Fortuna Sittard3-2

 

103 BEKERFINALES!

De meest opmerkelijke feiten en verhalen

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen