Willem II na strafschoppen naar bekerfinale

28 februari 2019, 23:30

Timon Wellenreuther stopte drie strafschoppen tijdens de penaltyreeks. - Foto: Soccrates Images

Willem II staat voor de vierde keer in de clubhistorie in de finale van het bekertoernooi. De halve finale tegen AZ kwam aan op strafschoppen, die door de Tilburgers het beste werden genomen.

In de wetenschap dat het in de competitie al twee keer had verloren van Willem II, reisde AZ opnieuw af naar Tilburg. In de eerste helft was het een redelijk gelijkopgaande strijd, waar een geniale ingeving van Calvin Stengs de Alkmaarders op voorsprong bracht. Een snoeiharde pegel van de rechtsbuiten, vanaf zo'n twintig, meter zette AZ op een 0-1 voorsprong.

Heft in handen

In de tweede helft nam Willem II het heft steviger in handen en kwam AZ er nog amper uit. De 1-1 van Isak, na 62 minuten spelen, was daar een logisch gevolg van. Heel veel grote kansen werden er echter niet gecreërd, waardoor de wedstrijd afstevende op een verlenging.

In die verlenging bleef Willem II de bovenliggende partij en had de winnende treffer in de slotfase aan beide kanten nog kunnen vallen. Johnsen raakte een voorzet niet goed waardoor Wellenreuther nog kon keren en aan de andere kant raakte Kristinsson de paal. Maar een doelpunt bleef uit, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen.

In die reeks ontpopte Timon Wellenreuther zich tot de grote held. Hij pakte de eerste drie strafschoppen en zag hoe Johnsen de vijfde strafschop op de paal schoot. Daardoor zal Willem II het op 5 mei opnemen tegen Ajax in de finale.