Willem II na strafschoppen door in de beker

1 februari 2018, 23:15

Tsimikas wordt gefeliciteerd naar de 2-2 van Willem II. - Foto: Soccrates Images

Willem II is de vierde halvefinalist. Na 120 minuten spelen stond er 2-2 op de scoreborden, waarna de Tilburgers de strafschoppenreek met 5-4 wonnen van Roda JC.

Willem II begon beter aan de wedstrijd en was via Sol en Lewis dichtbij de 1-0. Een overtreding van diezelfde Lewis zorgde echter voor een strafschop, die koelbloedig werd binnengeschoten door Gustafson. Binnen no-time was het echter alweer gelijk, na een fraaie kopbal van Ogbeche.

Snoeihard raak

Na rust kwam Roda JC al snel weer op voorsprong. Ogbeche mistte een grote kans aan de ene kant, Avdijaj schoot aan de andere kant snoeihard raak: 1-2. Een kwartier later was het Tsimikas die uit een vrije trap de gelijkmaker binnen.

Tien minuten voor tijd leek Roda JC weer op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd na ingrijpen van de videoscheidsrechters - wegens hands van Mikhail Rosheuvel. In het restant van de wedstrijd en de verlenging werd niet meer gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Na ingrijpen van de video-assistent werd de 3-2 van Roda JC afgekeurd.

Die werden door beide ploegen onberispelijk binnengeschoten, tot de vijfde van Roda JC. De 24-jarige Matthijs Branderhorst groeide uit tot de held van Willem II, toen hij de strafschop van Ndenge stopte. Daardoor gaat Willem II naar de halve finale van de TOTO KNVB Beker.