Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Willem II, FC Twente en AZ naar laatste acht

KNVB Media
KNVB Media
18 december 2018, 22:45

Willem II won met 3-0 van tweededivisionist AFC. - Foto: Soccrates Images

De eerste drie kwartfinalisten van het toernooi om de TOTO KNVB Beker zijn bekend. Willem II, FC Twente en AZ wonnen alledrie hun thuiswedstrijden en gaan zaterdag in de kokers voor de loting.

De achtste finales begonnen met de strijd tussen Willem II, dat afgelopen weekend verloor van ADO Den Haag, en AFC, dat in de eerste twee rondes Telstar en TOP Oss uitschakelde. Hoewel de Amsterdammers goed aan de wedstrijd begonnen en de eerste kans kregen, wonnen de Tilburgers uiteindelijk overtuigd. Al bij rust was de 3-0 eindstand bereikt.

Keuken Kampioen Divisie

Dat er in ieder geval één ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie bij de laatste acht zou komen, stond al vast na de loting. FC Twente en RKC Waalwijk zouden het immers tegen elkaar opnemen. De clash tussen de nummer vier en de nummer dertien van de ranglijst werd een prooi voor de Tukkers, al bleef het lang spannend na de 1-0 van Schenk. Pas in blessuretijd beslistte Oosterwijk het treffen met de 2-0.

Het laatste duel van de avond ging tussen AZ en PEC Zwolle, een reprise van de kwartfinale van vorig jaar. Destijds werd het 4-1 en ook nu wonnen de Alkmaarders overtuigend. Al binnen een half uur stond het 3-0, door twee doelpunten van Oussama Idrissi en één van Guus Til. Na rust tilden Mats Seuntjens en Fredrik Midtsjø de score naar 5-0, waarbij de Zwollenaren inmiddels met tien man stonden door een rode kaart voor Thomas Lam.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen