Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Waarom RAP en HVV een belangrijke rol spelen bij AZ – Feyenoord

KNVB Media
KNVB Media
12 april 2018, 10:30
2:35

Jeugdleden van HVV en RAP fungeren tijdens de honderdste editie van de KNVB Beker als ballenjongens. - Foto: KNVB Media

Ballenjongens zijn onmisbaar tijdens de finale van de KNVB Beker. Zondag 8 april verzamelden jeugdspelers van HVV uit Den Haag en RAP uit Amsterdam op de KNVB Campus voor een selectiedag. Het doel: het vinden van de best mogelijke ballenjongens voor de bekerfinale!

De bekerfinale van zondag 22 april tussen AZ en Feyenoord is een jubileumeditie. Voor de honderdste keer wordt gestreden om de KNVB Beker. Het geeft de wedstrijd een bijzonder tintje en daar horen bijzondere ballenjongens bij. Daarom viel de keuze op jeugdspelers van RAP en HVV. Beide verenigingen stonden in 1899 namelijk tegenover elkaar tijdens de eerste editie van de bekerfinale.

Getest

De aspirant ballenjongens werden tijdens een selectiedag beoordeeld op meerdere vaardigheden. Hun snelheid werd getest, maar ook werd gekeken hoe de jongens de bal aangooiden, ontvingen en hoe ze oogcontact maakten tijdens het aangooien. Van zowel RAP als HVV zijn uiteindelijk zeven spelers geselecteerd om af te reizen naar De Kuip voor de honderdste editie van de KNB Beker.

103 BEKERFINALES!

De meest opmerkelijke feiten en verhalen

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen