Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vlaar: 'Frustrerend om wéér met lege handen te staan'

KNVB Media
KNVB Media
22 april 2018, 21:00

Ron Vlaar vlak voor de aftrap met Karim El Ahmadi en het arbitrale drietal. - Foto: KNVB Media

Opnieuw tranen, opnieuw grote teleurstelling. Voor de tweede keer op rij moest AZ de bittere pil van een verloren TOTO KNVB Bekerfinale slikken. Nadat het vorig jaar mis ging tegen Vitesse (2-0), ging ditmaal Feyenoord er met de gouden dennenappel vandoor.

En die klap kwam hard aan in het Alkmaarse kamp. "Ik voel me leeg en teleurgesteld. Het is erg frustrerend. We moeten top zijn in zo'n finale en dat waren we niet", sprak aanvoerder Ron Vlaar nadat hij aanschouwde hoe collega-aanvoerder Karim El Ahmadi de - voor deze 100e bekerfinale - speciale cup kreeg overhandigd door Feyenoord-icoon John de Wolf.

Angstig en slordig

Vlaar sprak in zijn analyse vooral over een gebrek aan dynamiek, terwijl het beweeglijke en soepele spel dit seizoen juist de kracht van AZ was. "Aan de bal waren we ondermaats vandaag. Heel slordig. Angstig, zo leek het wel, en dat kan niet in zo'n wedstrijd. We leden veel onnodig balverlies. Normaal zijn we veel vaster en zekerder en zit er veel meer dynamiek in de ploeg. Maar vandaag niet. Er zijn geen excuses voor, maar het gevolg is wel dat we nu wéér met lege handen staan."

Ook bij coach John van den Brom was de teleurstelling vanzelfsprekend groot. "Feyenoord heeft terecht gewonnen, maar dat kwam ook door ons. We waren niet goed genoeg."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen