Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vitesse plaatst zich dankzij uitblinkende Tannane voor finale TOTO KNVB Beker

KNVB Media
KNVB Media
3 maart 2021, 8:45

Vreugde bij Vitesse na het bereiken van de finale van de TOTO KNVB Beker. - Foto: Soccrates Images

Vitesse is voor de vijfde keer in de clubhistorie doorgedrongen tot de finale van het bekertoernooi. De Arnhemmers bereikten de eindstrijd door in de halve finale af te rekenen met VVV-Venlo: 2-0.

Lachende gezichten alom bij Vitesse, waar Oussama Tannane met een wonderschoon doelpunt en een assist de grote man was. Waar het bereiken van de finale van de TOTO KNVB Beker in 2017 nog groots werd gevierd met de supporters, moesten de Arnhemmers dit keer vanwege alle coronamaatregelen het feestje zelf vieren. Jammer, vond doelman Remko Pasveer. “Het liefst vier je dit toch in een entourage met fans. Maar we zijn blij dat we de finale hebben bereikt”, aldus de keeper voor de camera’s van ESPN.

Ousamma Tannane juicht na zijn doelpunt.

Niet hoogstaand

De 2-0 overwinning van Vitesse was terecht, maar een hoogstaande wedstrijd was de eerste halve finale niet. Beide teams leken toch wat gespannen. Met name voor rust gebeurde er amper iets. Vitesse was dreigender, maar in de laatste fase voor het doel van VVV-Venlo ging het vaak mis. Verder dan een schot voorlang van Maximilian Wittek en een schot in het zijnet van Matus Bero kwam de thuisploeg niet.

Ook na rust waren de kansen schaars. De bank van VVV veerde even op toen Eredivisietopscorer Georgios Giakoumakis richting het Arnhemse doel stormde, maar hij kwam niet langs zijn bewaker Riechedly Bazoer. De Griek kwam nog wel tot een schot, maar dat ging net naast het doel van Pasveer.

Zo bleef het lange tijd 0-0. Tot een kwartier voor tijd. Een hoekschop van Tannane werd in eerste instantie weggewerkt door Christos Donis. Bazoer ving de bal echter op, speelde af op Tannane, die de bal opnieuw voor het doel bracht. Het leer belandde op het hoofd van Armando Broja, die de bal achter VVV-doelman Thorsten Kirschbaum knikte.

Armando Broja zette Vitesse op een 1-0 voorsprong.

Hoogstandje Tannane

Met aanvaller Jafar Arias in de ploeg voor verdediger Steffen Schaefer probeerde VVV nog iets te forceren. Vitesse gooide de wedstrijd niet veel later echter in het slot via een fraai hoogstandje van Tannane. De Marokkaan kreeg de bal op de rechterflank aangespeeld, trok naar binnen en vanaf de punt van het zestienmetergebied schoot hij met een fraaie curve op het doel van VVV. Doelman Kirschbaum stond aan de grond genageld en zag de bal in de verre hoek in het net verdwijnen, 2-0. VVV kreeg in de slotfase via Roy Gelmi en Torino Hunte nog wel twee kansen op een aansluitingstreffer, maar de Vitesse-doelman hield zijn doel schoon.

Zodoende mag Vitesse zich opmaken voor de tweede bekerfinale in vijf jaar tijd. Aan de laatste editie bewaren de Arnhemmers goede herinneringen. Toen werd met 2-0 gewonnen van AZ. Het was de eerste bekerwinst in de clubhistorie van de Arnhemmers. Op 18 april hoopt Vitesse dat kunststukje te herhalen. Wie de tegenstander wordt in De Kuip, dat wordt vanavond bekend. Dan staan sc Heerenveen en Ajax tegenover elkaar in de tweede halve finale.

De teleurstelling bij VVV-Venlo in beeld.

Programma en uitslagen Programma en uitslagen Het programma en de uitslagen in de TOTO KNVB Beker.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen