Vitesse maakt einde aan bekerdroom DVS’33

19 januari 2022, 9:30

Met een doelpunt en een assist was Loïs Openda belangrijk voor Vitesse. - Foto: KNVB Media

Het bekeravontuur van DVS’33 zit erop. De Derde divisionist ging dinsdagavond met 2-0 onderuit tegen Vitesse. De Arnhemmers plaatsten zich daardoor voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Ook RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles bereikten de volgende ronde.

Ondanks de uitschakeling zal de trots overheersen bij DVS’33. Want hoeveel amateurclubs kunnen zeggen dat ze ooit in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker hebben gestaan? Door overwinningen op onder meer FC Eindhoven en Achilles Veen schaarden de Ermeloërs zich bij de laatste zestien teams. Nooit was De Kuip zo dichtbij voor de ploeg van trainer Peter Wesselink.

DVS'33 met derde doelman

Maar uiteindelijk vond DVS’33 zijn Waterloo in Arnhem, tegen de nummer vier van de Eredivisie. Daarbij hadden de Ermeloërs in aanloop naar het duel wat tegenslag te verwerken. Omdat de eerste twee keepers met corona thuis moesten blijven, startte de 26-jarige Jonathan Waterberg onder de lat. Dat was wennen, want nooit eerder stond hij tijdens een officiële wedstrijd bij DVS’33 onder de lat.

Waterberg en zijn teamgenoten weerden zich echter kranig tegen Vitesse. De amateurs gaven weinig grote kansen weg. Toch konden ze niet voorkomen dat Daan Huisman de Arnhemmers, na een goede actie van Loïs Openda, op voorsprong zette. Ali Akla was tien minuten later dichtbij de gelijkmaker, maar hij zag zijn schot voorlangs gaan. Met een 1-0 achterstand bij rust lagen er nog kansen voor DVS’33, maar Openda schoot in de 57ste minuut de laatste Ermelose hoop aan diggelen, toen hij de bal fraai over Waterberg heen lepelde. Daarmee kwam er een einde aan de bekerdroom van DVS’33.

RKC en Go Ahead

RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles mogen wel blijven hopen op succes in de TOTO KNVB Beker. De Waalwijkers bereikten de kwartfinale door ADO Den Haag na verlenging te verslaan (4-2). Een hoofdrol was daarbij weggelegd voor de Deen Jens Odgaard. Hij bracht RKC in de 75ste minuut op gelijke hoogte met ADO (2-2), waarna hij in de verlenging nog tweemaal het net vond.

Go Ahead Eagles bereikte de laatste acht door in het Abe Lenstra Stadion te winnen van sc Heerenveen. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al in de vijftiende minuut, toen Iñigo Córdoba een voorzet van Luuk Brouwers fraai achter Heerenveen-doelman Xavier Mous kopte.

Programma woensdagavond

Deze woensdag staan er opnieuw drie wedstrijden op het programma in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. Om 18.45 uur neemt FC Groningen het op tegen NEC, daarna volgt om 20.00 uur in Breda het duel tussen NAC en PEC Zwolle. De avond wordt afgesloten in Enschede, waar FC Twente en AZ strijden om een plek in de kwartfinale.

Uitslagen en programma Uitslagen en programma De uitslagen en het programma van de achtste finale van de TOTO KNVB Beker.