Vitesse en Feyenoord completeren kwartfinalisten

20 december 2018, 22:30

Tonny Vilhena maakte het enige doelpunt in De Kuip. - Foto: Soccrates Images

Vitesse en Feyenoord hebben zich geplaatst voor de laatste acht van de TOTO KNVB Beker. Vitesse won met 1-2 van Kozakken Boys, Feyenoord won in de eigen Kuip met 1-0 van FC Utrecht.

Doordat AFC en ODIN '59 eerder deze ronde al werden uitgeschakeld, had Kozakken Boys kans om zich als enige amateurclub voor de laatste acht te plaatsen. In Werkendam maakte de ploeg het Vitesse zeker niet makkelijk en kwam het na rust terug van een 0-1 achterstand. De wedstrijd leek op een verlenging af te stevenen, maar in blessuretijd schoot Martin Ødegaard Vitesse alsnog naar een 1-2 overwinning.

Feyenoord speelde een sterke wedstrijd tegen FC Utrecht en kwam verdiend op een 1-0 voorsprong via Tonny Vilhena. De middenvelder kreeg de bal in twee instanties langs doelman Jensen. Meerdere kansen daarna werden echter niet benut door de Rotterdammers, waardoor het zowaar nog spannend werd in de slotfase. Het lukte FC Utrecht niet om te scoren, waardoor de Rotterdammers zaterdag om 22.00 uur in de kokers gaan bij de loting.