Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vitesse boekt danzkij Pröpper nipte zege op amateurs van AFC

KNVB Media
KNVB Media
19 januari 2024, 11:00

Davy Pröpper zorgde voor het enige doelpunt van de avond. - Foto: KNVB Media

Vitesse heeft zich met de hakken over de sloot geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. De Arnhemmers versloegen donderdagavond tweededivisionist AFC. Davy Pröpper, die terugkeerde in de basis na een zware blessure, werd de matchwinner.

Vitesse begon met een aantal wijzigingen aan het duel met AFC en de amateurs begonnen sterk in het eerste kwartier. Toch kwam de thuisploeg na een klein half uur spelen op voorsprong. Voormalig Oranje-international Pröpper schoot op aangeven van Dominik Oroz met zijn linkerbeen raak. 

De Eredivisionist leek de wedstrijd volledig onder controle te hebben, maar in de tweede helft werd AFC een stuk gevaarlijker. Invaller Wessel Been schoot rakelings naast het doel van reservedoelman Markus Schubert. Aan de andere kant hield doelman Gijs van Zetten zijn ploeg op de been met een aantal fraaie reddingen. 

Een doelpunt voor de amateurs bleef echter uit en dus zit het avontuur van AFC in de TOTO KNVB Beker erop. Vitesse wint en is van de partij tijdens de loting van de kwartfinale op 20 januari. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen