Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Persie: 'Ik wilde zo ontzettend graag winnen'

KNVB Media
KNVB Media
22 april 2018, 20:45

Vreugde bij Van Persie na de 0-2. - Foto: KNVB Media

In 2010 voelden ze samen de teleurstelling van een verloren WK-finale, acht jaar later waren ze uitzinnig van vreugde over de winst van de 100e TOTO KNVB Bekerfinale. Het geluk na de 3-0 winst op AZ was enorm groot bij coach Giovanni van Bronckhorst en de teruggekeerde Robin van Persie.

De brede lach was niet van het gelaat van de 34-jarige routinier af te beitelen. Als een kind zo blij was Van Persie met de gouden beker. "Zestien jaar geleden mocht ik deze wedstrijd ook spelen, maar toen kregen we een ongelooflijk pak rammel van FC Utrecht. Nu is het wel gelukt en ik ben echt enorm blij met deze overwinning. Ik wilde zo ontzettend graag winnen..."

Zware benen

Zo graag dat de zenuwen voelbaar waren bij de door de wol geverfde Rotterdammer die 66 minuten speelde. "Ik had in de warming-up zwaardere benen dan normaal en was echt zenuwachtig. Ik moest echt een balans vinden tussen gezonde spanning en zenuwen. Dat is gelukt."

Het bewijs daarvan leverde Van Persie in de 57e minuut toen hij Feyenoord met een technisch hoogstandje op een 2-0 voorsprong zette. Hij zette de aanval zelf op, vond de combinatie met Steven Berghuis en klopte AZ-doelman Marco Bizot met een prachtig stiftje. "Het was een fantastische bal van Steven, precies in de loop. Hij heeft dat gevoel als geen ander. En dat ik hem met een stiftje én mijn rechtervoet afmaak, tja, dat bedenk je niet van tevoren."

Drie seizoenen, vier prijzen

Zielsgelukkig was ook Giovanni van Bronckhorst. "Dit zijn de mooiste momenten. Het is jouw taak als trainer om het team te inspireren en voor te bereiden om prijzen te winnen. Deze KNVB Beker is de vierde prijs in drie seizoenen. Echt fantastisch. We hebben in de competitie en Champions League een moeizaam seizoen beleefd, maar uiteindelijk winnen we wel twee prijzen."

Al ging het aanvankelijk wel moeizaam, erkende ook de winnende coach. "Klopt, we begonnen heel onrustig. Gespannen en onrustig. Waarom weet ik niet, maar na de eerste goal hebben we ons goed herpakt en weinig kansen weggegeven. Als je drie keer scoort tegen een ploeg als AZ verdient dat een groot compliment. Zeker omdat de druk van moeten presteren heel groot was."

En dus genoot Van Bronckhorst van zijn ploeg en natuurlijk ook de prachtige goal van zijn voormalige ploeggenoot Van Persie. "Gewoon kwaliteit natuurlijk. We weten wat Robin kan en dat liet hij vandaag zien."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen