Topclubs kennen weinig moeite met amateurs

KNVB Media
KNVB Media
26 september, 23:30

PSV won met 0-4 van tweededivisionist Excelsior Maassluis. - Foto: Soccrates Images

27 van de 32 deelnemers aan de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker zijn bekend. Op de tweede speeldag van de eerste ronde wonnen PSV en Ajax hun uitduels tegen de amateurs van respectievelijk Excelsior Maassluis en Te Werve zonder al te veel moeite.

ADO Den Haag won de eerste wedstrijd van de avond met overtuigende cijfers van OJC Rosmalen: 0-6. En ook de tweede wedstrijd werd nooit echt spannend. PSV was duidelijk een maatje te groot voor Excelsior Maassluis en won met 0-4.

Klein verschil

Maar lang niet overal was het zo eenzijdig. PEC Zwolle won met het kleinst mogelijke verschil van buurman Staphorst (0-1) en Vitesse won met 1-2 van RKAV Volendam. De Volendammers lieten wel de mooiste treffer van het bekertoernooi tot zover noteren; Nick Tol speelde op het middenveld zijn mannetje uit en schoot de bal van 40 meter binnen.

sc Heerenveen had het lang moeilijk met de regerend kampioen van de Tweede Divisie, Katwijk, maar won na verlenging. In de 117e minuut maakte Sam Lammers de enige treffer van de avond. Groene Ster leek na een rode kaart een moeilijke avond tegemoet te gaan tegen TEC, maar kwam verrassend op een 2-0 voorsprong. De Tielenaren kwamen nog wel terug, maar het bleef bij 2-1 in Limburg.

Ajax

De grootste overwinning van de avond werd geboekt door Ajax. In Noordwijk werd er met 0-7 gewonnen van Te Werve. De tweedeklasser kwam fel uit de startblokken en durfde, zoals van tevoren door coach Huib van Oostroom aangekondigd, druk te zetten op de Amsterdamse defensie. Maar toen Perr Schuurs na tien minuten de score opende, was het verzet gebroken en kende Ajax een makkelijke avond.

De uitslagen van woensdag 26 september in de TOTO KNVB Beker.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven