Swift dapper ten onder tegen Feyenoord

25 oktober 2017, 22:30

Bogdan Constantin was vaak een sta-in-de-weg voor Feyenoord. - Foto: KNVB Media

De bekerstunt van Swift, door bekerhouder Vitesse uit te schakelen in de 1e ronde, heeft geen vervolg gekregen. Feyenoord versloeg de hoofdklasser met 4-1. Toch zullen de Amsterdammers met trots terugkijken op hun bekerwedstrijd.

Na twaalf minuten spelen leek Swift een moeilijke avond tegemoet te gaan. Sam Larsson had Feyenoord op 1-0 gezet en verdediger Nick Gabel kreeg een rode kaart. De daaropvolgende strafschop werd gekeerd door doelman Bogdan Constantin. De goalie bleek vaak een sta-in-de-weg voor de Rotterdamse aanvallers. Aan de andere kant kwamen de Amsterdammers er bij vlagen gevaarlijk uit.

Verre hoek

Op slag van rust maakte Larsson de 2-0, maar na rust kwam Swift op bijzonder fraaie wijze terug in de wedstrijd. Max van Wakeren schoot de bal met links van twintig meter bijzonder fraai in de verre hoek. Even droomden de Amsterdammers nog van een nieuwe stunt, maar doelpunten van Michiel Kramer en de derde van Sam Larsson bepaalden de uitslag op 4-1.

Ajax en VVV-Venlo winnen

Eerder op de avond won Ajax ook, met 1-4 van De Dijk. VVV-Venlo boekte een knappe 3-1 overwinning op FC Utrecht en ook Heracles, Roda JC en Willem II zitten donderdagavond in de kokers voor de loting van de Achtste finale.