Stuntzege brengt DTS'35 Ede in hoofdtoernooi TOTO KNVB Beker

8 oktober 2020, 11:00

De eindstrijd van het toernooi om de TOTO KNVB Beker is op zondag 18 april 2020 in De Kuip. - Foto: KNVB Media

DTS '35 Ede heeft woensdag in de tweede kwalificatieronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi voor een daverende verrassing gezorgd. De eersteklasser was na verlenging op eigen veld te sterk voor Derde divisionist Unitas: 3-1. Met die stunt verzekerden de Edenaren zich van een plek in het hoofdtoernooi van de strijd om de nationale beker.

Middenvelder Jasper Verstraten was de gevierde man aan de kant van DTS. Hij was uiterst koel vanaf de penaltystip en benutte twee strafschoppen. Halverwege de tweede helft zorgde hij vanaf 11 meter voor 1-0, maar dat bleek niet genoeg voor een overwinning in de reguliere speeltijd (1-1). In de verlenging benutte Verstraten wederom een penalty, waarna invaller Stijn Homburg pal voor tijd de genadeklap gaf.

DTS neemt het in het hoofdtoernooi op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Quick Boys en Roda'46. Die wedstrijd wordt dinsdag 13 oktober, als laatste affiche van de tweede kwalificatieronde, gespeeld.

Ook Achilles Veen en OSS'20 verrassen

Op de herfstachtige woensdagavond stonden nog zes andere duels op het programma. Achilles Veen (2-0 tegen Gemert) en OSS'20 (0-1 bij Koninklijke HFC) slaagden erin hun op een hoger niveau spelende tegenstander uit te schakelen. Nizar Mekkaoui was de grote held van Kozakken Boys. In Werkendam leek de thuisploeg tegen DEM op een verlenging af te stevenen, maar ver in de extra tijd (93e minuut) knalde Mekkaoui een schot van afstand prachtig tegen de touwen: 1-0.

Derde divisionist OFC had het 45 minuten lastig tegen eersteklasser DOS Kampen, maar kwam na rust (1-1) helemaal los. Al na 30 seconden had OFC een voorsprong te pakken, waarna de  ploeg gas bleef geven en uiteindelijk uitkwam op een comfortabele 7-1 zege. MVV is de tegenstander van OFC in de eerste ronde van het hoofdtoernooi. De wedstrijden zullen gespeeld worden op maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 oktober.

De uitslagen van de woensdag gespeelde wedstrijden in de tweede kwalificatieronde.

Programma eerste ronde

Nog 61 clubs maken kans op het winnen van de TOTO KNVB Beker dit seizoen. Quick Boys en Roda '46 moeten in de tweede kwalificatieronde nog onderling uitmaken wie zich voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi plaatst. Vier Eredivisieclubs die actief zijn in de groepsfase van de Champions League of Europa League zijn daarvan vrijgesteld. Ajax, AZ, Feyenoord en PSV stromen pas in de tweede ronde in.