Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Stevige lunch voor Feyenoord – Ajax; zij aan zij, over 'jullie' en 'wij'

KNVB Media
KNVB Media
26 februari 2019, 14:00
11:22

Feyenoord-iconen Regi Blinker, Mario Been en Peter Houtman lunchen met de Ajax-delegatie bestaand uit Jack Spijkerman, Sjaak Swart en Géza Weisz. - Foto: KNVB Media

Het zijn de meest succesvolle clubs in de geschiedenis van de KNVB Beker: Feyenoord en Ajax. Woensdag staan de twee grootmachten tegenover elkaar in de halve finale van het toernooi. Een delegatie van beide clubs schoof onlangs bij elkaar aan tafel voor een stevige lunch.

De opstelling van Feyenoord bestond uit oud-spelers Peter Houtman, Mario Been en Regi Blinker, terwijl aan Ajax-zijde Mister Ajax Sjaak Swart, presentator Jack Spijkerman en acteur Géza Weisz aan de dis verschenen.

Van de totale waarde van de Ajax-spelers kun je De Kuip kopen

Het werd leverde een levendige discussie op over ‘jullie’ en ‘wij’, waar af en toe een paar speldenprikjes werden uitgedeeld. “Van de totale waarde van de Ajax-spelers kun je De Kuip kopen”, stelde Spijkerman. “Nou, dan hebben jullie eindelijk ook eens een mooi stadion in plaats van die frituurpan”, sneerde Been terug.

Voorspellingen

Over en weer werd er soms met grof geschut geschoten, maar er werd ook inhoudelijk gediscussieerd. Ondanks de rivaliteit bleek daaruit dat beide partijen ook veel respect voor elkaar hebben. De lunch werd afgesloten met een voorspelling voor de wedstrijd van woensdag. “1-4, makkie”, stelde Spijkerman. “Nee, het wordt toch een overwinning voor Feyenoord: 2-1”, countert Blinker.

Het wordt een Spartaanse oorlog met veel strijd van beide kanten

Ook Houtman en Been gaan uit van een Rotterdamse zege, terwijl Swart verwacht dat Ajax zich wil revancheren na de 6-2 nederlaag in de competitie. Alleen Géza Weisz houdt het op een gelijkspel na 90 minuten. “Het wordt een Spartaanse oorlog met veel strijd van beide kanten. Het wordt 2-2. Daarna verlenging, penalty’s. En dan is het toch de klasse van Onana die ons de finaleplek bezorgt.”

Maak elke wedstrijd
spannender met TOTO

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen