Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Stadion ADO Den Haag decor Scheveningen - Ajax

KNVB Media
KNVB Media
12 september 2017, 17:15

Het Cars Jeans Stadion is volgende week het decor van Scheveningen - Ajax. - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft Ajax laten weten dat het bekerduel tussen svv Scheveningen en Ajax woensdag 20 september om 18.30 uur wordt gespeeld in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag.

De KNVB betreurt het feit dat de wedstrijd zonder uitsupporters zal worden gespeeld en dat Ajax door de gemeente Den Haag niet is betrokken bij overleggen voorafgaand aan de wedstrijd. De KNVB heeft dat kenbaar gemaakt aan de gemeente Den Haag en er daar op aangedrongen om op korte termijn opnieuw in overleg te treden met alle relevante betrokkenen om te bezien of een situatie als deze in de toekomst kan worden voorkomen.

Veiligheidsredenen

De burgemeester van de gemeente Den Haag besloot svv Scheveningen - Ajax, die gepland stond op Sportpark Houtrust, om veiligheidsredenen te verbieden. Vervolgens accepteerde de KNVB het verzoek van Scheveningen om de wedstrijd in het Cars Jeans Stadion in Den Haag te spelen.

Indien een wedstrijd in het toernooi om de KNVB Beker van overheidswege wordt verboden, is het de thuisspelende club volgens het bekerreglement toegestaan de wedstrijd op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip op alternatief terrein te spelen.

Neutraal terrein

Het bekerreglement voorziet er eveneens in dat de verantwoordelijke burgemeester bevoegd is nadere voorwaarden te stellen aan de veiligheidsorganisatie van de wedstrijd op neutraal terrein. In dit geval bepaalde de burgemeester van de gemeente Den Haag dat het bekerduel zal worden gespeeld onder de voorwaarde dat in het Cars Jeans Stadion geen supporters van Ajax zullen worden toegelaten.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen