Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Spectaculaire kwartfinales in witte winterweek

KNVB Media
KNVB Media
9 februari 2021, 10:30

Alle bekerduels zijn in deze kwartfinales live te zien op ESPN. - Foto: KNVB Media

Koning Voetbal en Koning Winter komen samen in de kwartfinales van de strijd om de TOTO KNVB Beker. De witte winterweek gooit deels roet in het eten, want in Nijmegen kon het veld niet op tijd sneeuwvrij worden gemaakt, maar de overige drie duels gaan wel door. Met als blikvanger natuurlijk Ajax- PSV. Alle bekerduels zijn in deze kwartfinales live te zien op ESPN.

Excelsior - Vitesse (dinsdag 9 februari, 20.00 uur)

Samen met N.E.C. is Excelsior in deze kwartfinales de enig overgebleven club uit de Keuken Kampioen Divisie. Dat plaatst de Kralingers, die eerder PEC Zwolle en MVV Maastricht uit het toernooi knikkerden, al op voorhand in de underdogpositie. Zelfs met de kennis van de magere resultaten van Vitesse in de afgelopen weken. Het mooie voetbal is wat op de achtergrond geraakt bij de Arnhemmers die slechts één punt haalden uit de laatste drie competitiewedstrijden. Het is werkvoetbal geworden, stelt trainer Thomas Letsch in gesprek met De Gelderlander. Toch is Vitesse er alles aan gelegen om dinsdagavond op het Rotterdamse kunstgras Excelsior aan de kant te zetten. "De beker willen we winnen. Dat is een duidelijk vastgesteld doel en dat is ook bekend. Het is alles of niets. Natuurlijk zijn wij torenhoog favoriet, maar de betere ploeg wint lang niet altijd. Bekervoetbal is onvoorspelbaar", aldus Letsch. En zo is het. 

Ajax - PSV (woensdag 10 februari, 20.00 uur)

De absolute kraker natuurlijk van deze kwartfinales. Een maand na hun spectaculaire treffen in de Eredivisie (2-2) staan Ajax en PSV opnieuw tegenover elkaar. Januari is voor de Amsterdammers op sportief vlak gunstig verlopen, de voorsprong op alle concurrenten is immers vergroot. Buiten de lijnen was er veel rumoer met de vergeten Europese inschrijving van Sébastien Haller en de dopingperikelen rond doelman André Onana. Die laatste is er zeker niet bij tegen PSV, maar trainer Erik ten Hag kan uiteraard wel over Haller beschikken. PSV baande zich beduidend wisselvalliger door de januarimaand vol topduels, maar heeft met Donyell Malen en Eran Zahavi een spitsenduo dat steeds beter op elkaar ingespeeld lijkt te raken. Hoe dan ook, het wordt weer een boeiend schouwspel in de Johan Cruijff ArenA. Ook omdat we de laatste jaren bepaald niet verwend zijn met dit affiche op bekerniveau. Ajax en PSV troffen elkaar voor het laatst in 2006, in de finale. Ajax won destijds met 2-1 door twee treffers van Klaas-Jan Huntelaar. Maar die kan Ajax niet meer helpen.

sc Heerenveen - Feyenoord (donderdag 11 februari, 20.00 uur)

Zo zit je in een diep dal en zo zit je boven op een wolk. Twee zeges op Feyenoord (3-0) en Vitesse (1-0) hebben bij sc Heerenveen alle vertrouwen weer hersteld. Na een mindere fase waarin de Friezen elf keer op rij niet konden winnen in de Eredivisie, volgde eind januari de ommekeer. En ja, dat was uitgerekend tegen Feyenoord. Tussendoor slaagde Heerenveen er wél in ternauwernood de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker te bereiken. Bij FC Emmen was daar een strafschop in de 90e minuut voor nodig, die door Joey Veerman werd benut (1-2). Ook Feyenoord had het in de vorige ronde lastig, maar wist op eigen veld wel Heracles Almelo opzij te zetten: 3-2. Met dit in het achterhoofd durven we ons niet aan een voorspelling te wagen. De kansen in het Abe Lenstra Stadion zijn fifty-fifty. Een open strijd, dus het kan niet anders dan een heerlijk bekerduel opleveren. 

N.E.C. - VVV-Venlo (afgelast)

NEC - VVV-Venlo zou aanvankelijk woensdag worden gespeeld. Vanwege de sneeuwval en vorst was er echter onvoldoende tijd om het veld van Stadion De Goffert, dat niet over veldverwarming beschikt, speelklaar te krijgen. Vanwege de voortgang van de TOTO KNVB Beker, is het noodzakelijk dat het duel uiterlijk volgende week woensdag wordt ingehaald.

Scheidsrechters in de kwartfinales Scheidsrechters in de kwartfinales Serdar Gözübüyük heeft de leiding over Ajax - PSV.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen