Roda JC en Feyenoord plaatsen zich bij laatste acht

21 december 2017, 22:30

Steven Berghuis zorgt vanaf de stip voor de beslissing tegen Heracles Almelo. - Foto: KNVB Media

Het is VVSB niet gelukt om te stunten tegen Roda JC. In Noordwijkerhout maakte de Tweededivisionist het Roda JC het behoorlijk moeilijk, maar een doelpunt van Dani Sahin - vroeg in de tweede helft - maakte het verschil: 0-1.

Mede omdat de doelpuntenmaker er een paar minuten later met zijn tweede gele kaart van af moest, werd het nog een hectische slotfase. De zo gewenste gelijkmaker bleef echter uit, waardoor Roda JC zich bij de laatste acht van de KNVB Beker voegt.

Moeizaam

In De Kuip leek Feyenoord een makkelijke avond tegemoet gaan, toen het na een kwartier met 2-0 voorstond tegen Heracles Almelo. Door een doelpunt van Tim Breukers werd het toch nog een moeizame avond, maar een benutte strafschop van Steven Berghuis zorgde voor de 3-1 overwinning.

Rond 23.15 uur zal er worden geloot voor de kwartfinales van de KNVB Beker. Deze wedstrijden worden van dinsdag 30 januari tot en met donderdag 1 februari 2018 gespeeld.