Reuvers de held van Staphorst, ODIN’59 door na 34 strafschoppen

7 oktober 2020, 9:45

De KNVB Beker. - Foto: KNVB Media

Staphorst en ODIN’59 zijn doorgedrongen tot het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. Staphorst deed dat door in de tweede kwalificatieronde op eigen veld met 5-2 te winnen van ASWH, ODIN’59 plaatste zich na een bizarre strafschoppenreeks tegen Goes.

De grote held van Staphorst was Mike Reuvers. De 24-jarige aanvaller had het op zijn heupen tegen ASWH en scoorde maar liefst vier keer. Met name zijn vierde treffer was van grote schoonheid. Met een fraaie lob verschalkte hij ASWH-doelman Bryan Janssen. Daarmee was de Reuvers-show nog niet afgelopen, want ook in het vijfde doelpunt had de rappe Drent een aandeel. In de blessuretijd gaf hij de assist bij de treffer van invaller Matthijs Verheul, 5-2.

Staphorst neemt het in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker op tegen PEC Zwolle. De eredivisionist is geen onbekende voor de derde divisionist. Twee jaar geleden stonden beide teams ook al tegenover elkaar in het bekertoernooi. Vito van Crooij werd destijds de matchwinner door al na acht minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd te tekenen.

Spektakel in Goes

Ook ODIN’59 plaatste zich dinsdag voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. De manier waarop dat gebeurde was spectaculair: na een strafschoppenreeks waarin maar liefst 34 penalty’s werden genomen. Beide teams hadden elkaar daarvoor op 1-1 gehouden.

De stafschoppenserie was bloedstollend. Door missers van Matthew Lentink en Luke Vahle stond het na vijf genomen strafschoppen 4-4. Daarna ging het om en om. Beide teams schoten tien keer raak. Huib van Hecke en Jelle Klap misten vervolgens namens Goes, terwijl Vahle ook zijn tweede strafschop niet in het doel zag verdwijnen. Die misser werd echter goed gemaakt door Dustin Mijnders, die daarmee ODIN naar de volgende ronde schoot. De club uit Heemskerk neemt het in de volgende ronde op tegen FC Volendam.

De uitslagen van de dinsdag gespeelde wedstrijden in de tweede kwalificatieronde.