Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Reserves' RKC te sterk voor Willem II in Brabantse bekerderby

KNVB Media
KNVB Media
29 oktober 2021, 10:15

RKC heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi. - Foto: KNVB Media

Twee wedstrijden stonden er donderdag nog op het programma in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. RKC versloeg met tien nieuwe basisspelers provinciegenoot Willem II overtuigend met 3-0. SC Cambuur liet zich niet verrassen door de amateurs van Ajax. Op Sportpark De Toekomst in Amsterdam werd het 0-5.

RKC - Willem II was in de eerste ronde de enige wedstrijd waarin twee Eredivisieclubs tegenover elkaar stonden. Allebei uit Brabant nog wel. Willem II stond in 2019 nog in de finale en dat smaakte naar meer. RKC-trainer Joseph Oosting vond de Kuip nog wel heel ver weg en besloot tien basisspelers rust te geven voor het belangrijke competitieduel tegen SC Cambuur komend weekend. 

Luxeprobleem

En misschien had hij toch ook op de training gezien dat een aantal jongens tegen het niveau van de basis aan zaten. Want het pakte wonderwel goed uit. Willem II werd ondanks de steun van een goed gevuld uitvak met duidelijke cijfers teruggestuurd naar Tilburg. Bel Hassani zette RKC voor rust op voorsprong met een intelligent balletje in de lange hoek. Na rust breidden Fokkers en Bakari de score uit. 

Het was de eerste zege van RKC op Willem II in vijftien jaar. Het bleef dan ook nog lang onrustig in Waalwijk. En ook in het hoofd van Oosting. Want wie zal hij nu zondag opstellen. Een luxeprobleem. Oosting zal er niet rouwig om zijn. 

 

SC Cambuur

De spelers van SC Cambuur stapten in de bus naar Amsterdam en onderweg zullen de gedachten nog wel eens zijn afgedwaald naar de 9-0 oorwassing een maand geleden in Johan Cruijff Arena. De bus reed dit keer niet het parkeerdek bij het stadion op, maar vond een plekje bij het nabij gelegen Sportpark De Toekomst. 

Daar bleek dat het ene Ajax het andere niet is. SC Cambuur liet zich niet verrassen door Ajax amateurs dat uitkomt in de Derde divisie. Geholpen door twee eigen doelpunten keerde SC Cambuur met een heel ander gevoel terug naar Leeuwarden: 0-5.

Loting 

De loting voor de tweede ronde van TOTO KNVB Beker toernooi is zaterdag live te volgen op ESPN, vanaf 23.10 uur. De clubs die Europees spelen stromen nu in. Van de 32 ploegen die in de koker gaan komen er zeventien uit de Eredivisie (alleen Willem II niet); zeven clubs spelen in de Keuken Kampioen Divisie en acht bij de amateurs, waaronder hoofdklasser Achilles Veen.

Uitslagen eerste ronde Uitslagen eerste ronde Ga naar het programma en de uitslagen van alle wedstrijden uit de eerste ronde.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen