Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Quick Boys schakelt De Graafschap uit, nieuwe stunt Spakenburg blijft uit

KNVB Media
KNVB Media
20 december 2023, 9:15

Quick Boys schakelde De Graafschap uit in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. - Foto: KNVB Beker

Quick Boys heeft in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker voor een verrassing gezorgd. De amateurs uit Katwijk schakelden de profs van De Graafschap uit: 2-0. Ook Spakenburg was dichtbij een stunt. De koploper van de Tweede Divisie kwam tot twee keer toe op voorsprong tegen Excelsior, maar in de verlenging trok de Eredivisionist alsnog aan het langste eind.

De tweede ronde van de TOTO KNVB Beker begon direct met een stunt. Quick Boys en De Graafschap trapten de ronde af. Het was de tweede keer dit seizoen dat beide teams tegenover elkaar stonden. In de voorbereiding trokken de Superboeren met 3-2 aan het langste eind. Tijd voor revanche dus voor Quick Boys, dat in de vorige ronde al afrekende met NAC Breda.

En revanche kreeg het team van trainer Thomas Duivenvoorden, met de 19-jarige Sem van Duijn als de grote held. Het kind van de club nam beide doelpunten voor zijn rekening. Op die overwinning viel weinig af te dingen, want buiten een afgekeurd doelpunt van Devin Haen en een paar kleine kansen bracht De Graafschap de amateurs amper in de problemen.

Matchwinner Van Duijn droomde na zijn dubbelslag hardop over een tegenstander voor de volgende ronde. “Het zou gaaf zijn om in De Kuip te spelen”, zei hij tegenover ESPN. “Maar wie het ook wordt, kom maar op”, klonk het vol vertrouwen.

Spakenburg - Excelsior

Quick Boys is tot dusver de stuntploeg van dit seizoen in de TOTO KNVB Beker. Die rol was vorig seizoen weggelegd voor Spakenburg. Pas in de halve finale werd de Tweede Divisionist destijds uitgeschakeld door PSV. Ook dit seizoen begon het team van trainer Chris de Graaf sterk aan het bekertoernooi, met een overwinning op Keuken Kampioen Divisie-team Helmond Sport. Zou het ook lukken om tegen Excelsior te stunten?

Het antwoord werd ‘nee’.  Toch kwam Spakenburg wel dichtbij een verrassing. Via Ahmed El Azzouti kwamen de amateurs twee keer op voorsprong. Via Lazaros Lamprou en een eigen doelpunt van Spakenburger Maties Artien kwam Excelsior even zo vaak terug. Een verlenging moest beslissing brengen. Daarin werd Nikolas Agrafiotis de kwelgeest van Spakenburg. De Griek werkte na 99 minuten de winnende treffer tegen de touwen.

Overige wedstrijden

Naast Quick Boys en Excelsior verdwijnen ook de namen van Cambuur, Fortuna Sittard, Excelsior Maassluis en FC Groningen in de kokers voor de loting voor de derde ronde. Cambuur won met 3-0 van FC Dordrecht, Fortuna Sittard versloeg FC Eindhoven, Excelsior Maassluis rekende af met DEM en FC Groningen was met 3-1 te sterk voor Willem II.

Programma en uitslagen Programma en uitslagen Bekijk het programma en de uitslagen van de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen