PSV verslaat Ajax na strafschoppen en pakt opnieuw de TOTO KNVB Beker

KNVB Media
KNVB Media
1 mei 2023, 9:15

PSV won voor de 11e keer de TOTO KNVB Beker door Ajax te verslaan. - Foto: KNVB Media

PSV heeft net als vorig seizoen de TOTO KNVB Beker veroverd, de 11e in totaal. De Eindhovenaren versloegen Ajax vanaf de penaltystip na een 1-1 stand na reguliere speeltijd en verlenging.

De Amsterdammers kwamen vlak voor rust op voorsprong via een eigen doelpunt van Jarrad Branthwaite na een inzet van Steven Bergwijn. In de tweede helft kwam PSV weer op gelijke hoogte via de net ingevallen Thorgan Hazard.

Beide ploegen kregen daarna kansen op de overwinning. Zo ging het schot van Brian Brobbey (die eerder al de paal had geraakt) maar net naast en was Géronimo Rulli alert bij een schot van Xavi Simons.

Vreugde bij PSV na de winnende strafschop van Fábio Silva.

Strafschoppen

Nadat beide teams in de verlenging geen beslissing konden forceren, kwam het aan op strafschoppen. Ajax miste via Brobbey, Jurriën Timber en Edson Alvarez. André Ramalho en Ibrahim Sangaré wisten namens PSV niet te scoren. Uiteindelijk schoot Fábio Silva de winnende namens PSV tegen de touwen.