Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

PSV veel te sterk voor FC Twente en kan zich richten op kraker tegen Feyenoord

KNVB Media
KNVB Media
18 januari 2024, 11:15

Johan Bakayoko schoot PSV op fraaie wijze naar een 3-0 voorsprong. - Foto: KNVB Media

PSV heeft het inhaalduel uit de tweede ronde met 3-1 gewonnen van FC Twente. De ploeg van Peter Bosz reist volgende week naar De Kuip voor de bekerkraker tegen Feyenoord in de achtste finales. NEC en Fortuna Sittard plaatsten zich woensdagavond al voor de kwartfinales. Beide ploegen wonnen met 2-1 in een eredivisie-onderonsje tegen respectievelijk Go Ahead Eagles en Almere City FC. NEC-verdediger Sai van Wermeskerken scoorde misschien wel het doelpunt van het seizoen.

Wat de trainers van de tegenstander ook proberen, op PSV staat dit seizoen geen maat. Tenminste, in ieder geval niet in Nederland. De ploeg van Peter Bosz heeft zoveel kwaliteit dat het altijd wel een gaatje vindt in een ogenschijnlijk gesloten defensie. En als het de bal niet heeft, wordt er zo snel en goed druk gezet dat de tegenstander vanzelf fouten gaat maken.

Bekerkraker

Zo liet Joshua Brenet de bal in de 19e minuut iets te ver van zijn voet springen. Yorbe Vertessen was er als de kippen bij, snelde naar de goal en haalde van 20 meter verwoestende uit: 1-0. FC Twente kwam er in de eerste helft amper aan te pas en liet slechts 1 schot op het doel van bekerkeeper Joel Drommel noteren. Na de pauze liep PSV snel uit naar 3-0. Wie anders dan Luuk de Jong kopte een corner binnen. De derde PSV-treffer was van grote schoonheid. Vertessen zette na dubbele een-twee Guus Til met een afgemeten pass voor Unerstall. FC Twente-aanvoerder Pröpper kon de bal nog net van lijn halen, maar de Tukkers kregen de bal niet weg waarna Bakayoko met een mooi hakje door Teze werd vrijgespeeld, naar binnen trok en de bal binnen kogelde.

Via Ugalde deed FC Twente al snel wat terug en het was nog spannend geworden als Van Wolfswinkel in de slotfase een grote kans had verzilverd. Nu bleef het 3-1 en reist PSV voor de derde keer dit seizoen naar De Kuip voor de kraker met regerend landskampioen Feyenoord. De eerste twee duels werden PSV met minimaal verschil gewonnen: 0-1 en 1-2.

 

Wondergoal

De mooiste goal van de avond, misschien wel van het hele voetbalseizoen was te bewonderen in Nijmegen. NEC leidde al met 1-0 tegen Go Ahead Eagles toen Sai van Wermeskerken een afgeslagen corner in een keer op zijn pantoffel nam. Keeper De Lange stak nog wel een arm uit, maar hoorde de bal alleen voorbij suizen. Met de handen vol ongeloof op zijn hoofd liep Van Wermeskerken naar de bank. Het was namelijk ook nog eens zijn chocoladebeen.

Go Ahead Eagles maakte er in de tweede helft een echte bekerstrijd van. De ploeg van René Hake kwam vlak voor tijd nog terug tot 2-1, maar NEC hield stand en zit zaterdag in de koker voor de loting van de kwartfinales.

 

Goaltjesdief

Fortuna Sittard - spits Kaj Sierhuis ontpopte zich in het Yanmar - stadion van Almere City FC als de Inzaghi van het bekertoernooi. Twee keer stond hij als een ware goaltjesdief op de goede plek bij een corner en tikte hij Fortuna Sittard naar een geruststellende 0-2 voorsprong. Een veel mooiere goal werd helaas voor Sierhuis afgekeurd omdat hij net buitenspel stond. Almere City FC gaf echter niet op, drukte de tegenstander in de tweede helft met de rug tegen de muur, maar de aansluitingstreffer van Kornelius Normann Hansen viel te laat in de 92ste minuut.

Programma en loting

Donderdagavond staan de laatste twee duels van de achtste finales op het programma. Vitesse ontvangt de topamateurs van AFC (aanvang 18.45 uur). Stuntploeg USV Hercules speelt op Sportpark Zoudenbalch tegen sc Cambuur (aanvang 21.00 uur).

De loting voor de kwartfinales vindt zaterdag plaats in het ESPN-programma De Eretribune, rond de klok van 22.30 uur

Programma en uitslagen Programma en uitslagen Programma en uitslagen achtste finale TOTO KNVB Beker

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen